Ćetković: Postao sam „kum“ opštine Nevesinje, mediji prenosili dezinformacije

Razlog zašto nisam učestvovao je najprostiji, kao što dešava u prenosima ili u pozorištu – došlo je do tehničke greške, objasnio je on

Poznati srpski glumac, Vojin Ćetković, u intervjuu za emisiju “Oko magazin” objasnio je da na Mitrovdan “iz čisto tehničkih razloga” nije učestvovao na svečanoj akademiji u Nevesinju.

Prenosimo deo intervjua:

Proteklog vikenda bilo je mnogo vesti u štampi o Mitrovdanu u Nevesinju, to je Dan opštine, trebalo je da postanete “kum Nevesinja” i da učestvujete u svečanoj akademiji. Niste učestvovali. Zašto? Šta se dogodilo?
Nisam znao da treba da postanem kum, to je bilo iznenađenje. Razlog zašto nisam učestvovao je najprostiji, kao što dešava u prenosima ili u pozorištu – došlo je do tehničke greške, reditelj je rekao da zbog tehničke smetnje i nekih UV reflektora ne može da se uradi prenos i da taj umetnički deo programa mora da otpadne. Eto, to je sve. To je sve što mogu da kažem, ostalo… morate s medijima.

Jesu li Vas zaboleli ti naslovi, kao čoveka? Akcentovano je kako glumci iz Beograda nisu hteli da se pojave na sceni…
Ja ne razdvajam sebe kao čoveka i glumca i sad sam u godinama kad kroz moju glumu izađe i to ko sam ja i kakav sam čovek, tako da… Nisam to očekivao, ali eto. Mislim – štampa je štampa i nečiji su interesi takvi, a ja znam šta sam uradio ili nisam.

Ali konačno – bili ste u Nevesinju. Jeste li bar postali kum te opštine?
Jesam, postao sam, čak sam dobio i rakiju kumovaču!

Imate li posebne emocije, jer Dom kulture u Nevesinju nosi ime Vašeg prijatelja?
Kako da ne! Prva predstava odigrana u Domu kulture “Nebojša Glogovac” u Nevesinju je Noć bogova, koji smo igrali Nebojša Ilić, Dejan Lutkić i ja. Moja poslednja fotografija sa Nebojšom, privatna, snimljena u Njujorku, stoji u holu tog doma kulture, tako da imam poseban odnos prema tome… A i svi moji kumovi, osim jednog, su Hercegovci.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor Večernje novosti, 13. novembar 2019.