Ћетковић: Постао сам „кум“ општине Невесиње, медији преносили дезинформације

Разлог зашто нисам учествовао је најпростији, као што дешава у преносима или у позоришту – дошло је до техничке грешке, објаснио је он

Познати српски глумац, Војин Ћетковић, у интервјуу за емисију „Око магазин“ објаснио је да на Митровдан „из чисто техничких разлога“ није учествовао на свечаној академији у Невесињу.

Преносимо део интервјуа:

Протеклог викенда било је много вести у штампи о Митровдану у Невесињу, то је Дан општине, требало је да постанете „кум Невесиња“ и да учествујете у свечаној академији. Нисте учествовали. Зашто? Шта се догодило?
Нисам знао да треба да постанем кум, то је било изненађење. Разлог зашто нисам учествовао је најпростији, као што дешава у преносима или у позоришту – дошло је до техничке грешке, редитељ је рекао да због техничке сметње и неких УВ рефлектора не може да се уради пренос и да тај уметнички део програма мора да отпадне. Ето, то је све. То је све што могу да кажем, остало… морате с медијима.

Јесу ли Вас заболели ти наслови, као човека? Акцентовано је како глумци из Београда нису хтели да се појаве на сцени…
Ја не раздвајам себе као човека и глумца и сад сам у годинама кад кроз моју глуму изађе и то ко сам ја и какав сам човек, тако да… Нисам то очекивао, али ето. Мислим – штампа је штампа и нечији су интереси такви, а ја знам шта сам урадио или нисам.

Али коначно – били сте у Невесињу. Јесте ли бар постали кум те општине?
Јесам, постао сам, чак сам добио и ракију кумовачу!

Имате ли посебне емоције, јер Дом културе у Невесињу носи име Вашег пријатеља?
Како да не! Прва представа одиграна у Дому културе „Небојша Глоговац“ у Невесињу је Ноћ богова, који смо играли Небојша Илић, Дејан Луткић и ја. Моја последња фотографија са Небојшом, приватна, снимљена у Њујорку, стоји у холу тог дома културе, тако да имам посебан однос према томе… А и сви моји кумови, осим једног, су Херцеговци.

 

Насловна фотографија: Снимак екрана/Јутјуб

 

Извор Вечерње новости, 13. новембар 2019.