Хилари Клинтон о новој кандидатури: Никад не реци никад

Према њеним речима, „под огромним је притиском“, јер много, много људи жели да размисли о томе

Хилари Клинтон рекла је да је „под огромним притиском“ да изазове америчког председника Доналда Трампа на председничким изборима следеће године. Хилари Клинтон (72) рекла је да „све време“ размишља каква би председница била да је 2016. године победила Трампа, шта би урадила другачије и шта мисли да би то значило за САД и свет.

Као што кажем, никада, никада, никада не реци никада“, рекла је Клинтонова на инсистирање новинарке Би-Би-Сија да каже хоће ли се у последњем тренутку укључити у изборну трку.

Према њеним речима, под огромним је притиском, јер „много, много људи“ жели да размисли о томе, али јој то тренутно „апсолутно није у плану“. Клинтон није прецизирала ко је вршио притисак на њу да се по трећи пут кандидује за Белу кућу, преноси Би-Би-Си.

Седамнаест демократа се већ бори да предводи ту странку 2020. године. Клинтон каже и да ће онај ко победи на изборима следећи пут имати велики задатак да покуша да поправи „све што је покварено“. Бивша кандидаткиња за демократску председницу Хилари Клинтон је на прошлим изборима за преседника 2016. године изгубила од републиканског кандидата Доналда Трампа.

 

Извор Танјуг/РТС, 13. новембар 2019.