Путин: Односи Русије и Кине нису подложни спољном утицају

Руски председник је додао да се односи између две земље заснивају на традиционалном пријатељству руског и кинеског народа

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да су односи Русије и Кине снажни и стабилни, и не подлежу спољашњим утицајима. „Везе између Русије и Кине су јаке и стабилне, оне не подлежу спољашњем утицају и имају веома добар развојни потенцијал“, рекао је Путин на састанку са кинеским председником Си Ђинпингом, на маргинама самита БРИКС-а.

Руски председник је додао да се односи између две земље заснивају на традиционалном пријатељству руског и кинеског народа, међусобном уважавању интереса и уској координацији по кључним питањима. „Ми одржавамо консултације на политичком нивоу, сарађујемо у области економије и на међународној сцени. Велики део посла је у вези са војно-техничком сарадњом и војном сарадњом“, нагласио је руски лидер.

„То је, у правом смислу, свеобухватно стратешко партнерство“, додао је Путин. Са своје стране, Си Ђинпинг је приметио развој сарадње две земље у области трговине. Он је позвао на подршку овој позитивној динамици. „Нова година позива на нове кораке и нове акције“, закључио је кинески председник обраћајући се Путину.

 

Насловна фотографија: xinhuanet

 

Извор Спутњик, 13. новембар 2019.