Британски принц први пут одговарао на питања о Епстину и педофилији

Принц Ендру је 2010. фотографисан са Епстином у парку у Њујорку, две године након што је финансијер осуђен због подвођења малолетнице

Британски принц Ендру први пут је, у интервјуу за Би-Би-Си, одговарао на питања о везама са осуђеним педофилом Џефријем Епстином, у којем је признао да је била грешка што је боравио у његовој кући на Менхетну. Принц Ендру, треће дете краљице Елизабете Друге, је категорички одбацио наводе да је имао сексуални однос са Американком Вирџинијом Робертс која га је оптужила за сексуално злостављање када је имала 17 година.

Вирџинија Робертс тврди да се то догодило три пута 2001. и 2002. године у Лондону, Њујорку и на Епстиновом приватном острву на америчким Девичанским острвима, преноси Би-Би-Си. „То се није догодило. Апсолутно категорично вам могу рећи да се то није догодило“, рекао је принц Ендру и истакао да се не сећа да се са њом икада срео.

Рекао је да га је Американка оптужила да се пуно знојио приликом плеса у клубу 2001. године, када каже да су први пут имали секс, што је немогуће, јер му је здравствено стање спречило да се зноји. Принц Ендру је под притиском због веза са шездесетшестогодишњим Епстином, америчким финансијером који је након што је оптужен за сексуално злостављање малолетница у дужем периоду извршио самоубиство у августу у затвору у Њујорку.

Принц Ендру је 2010. године фотографисан је како се шета са Епстином у парку у Њујорку, две године након што је финансијер осуђен због подвођења малолетнице. Истакао је да жали због тога што није прекинуо везе са Епстином када се амерички финансијер изјаснио кривим 2008. за подвођење малолетнице на Флориди.

 

Насловна фотографија: ABCnews

 

Извор Би-Би-Си/РТС, 17. новембар 2019.