Британски принц повлачи се из јавности због педофилске афере

Принц Ендру је навео да се „одриче свих својих јавних дужности у догледној будућности”

Британски принц Ендру објавио је да се повлачи из јавног живота, наводећи да су контроверзе око његовог непромишљеног односа са америчким финансијером Џефријем Епстин, који је осуђен због подвођења малолетница, донеле велике сметње краљевској породици, јавио је Ројтерс. Ендру је навео да се „одриче свих својих јавних дужности у догледној будућности”.

Принц је такође од своје мајке, краљице Елизабете Друге, затражио дозволу да се повуче. Покушаји британског принца Ендруа да разјасни своје пријатељске односе с финансијером педофилом Џефријем Епстином у интервјуу који је дао пре неколико дана за Би-Би-Си изазвали су многа негативна реаговања.

Принц Ендру први пут је у интервјуу за Би-Би-Си одговарао на питања о везама са осуђеним педофилом Епстином, у којем је признао да је била грешка што је боравио у његовој кући, преноси Танјуг. Принц Ендру је у једном од ретких интервјуа за Би-Би-Си категорички одбацио наводе да је имао сексуални однос са Американком Вирџинијом Робертс, која га је оптужила за сексуално злостављање у време када је била малолетна.

Вишесатни интервју одмах је постао ударна тема на друштвеним мрежама. Реаговања су била бројна, а мало њих је ишло принцу у прилог, пренео је Блумберг.

 

Насловна фотографија: newyorker

 

Извор Политика, 20. новембар 2019.