Вучић се састао са Боцан-Харченком

До сусрета је дошло усред могуће обавештајне афере, чију позадину, по налогу председника Вучића, истражују српске безбедносне структуре

Председник Александар Вучић састао се са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан Харченком. Александар Вучић ће о састанку обавестити јавност у току дана, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу са медијим Председника републике. Једна од тема, како се наводи, била је припрема радне посете председника Вучића Руској Федерацији 4. децембра и његовог разговора са председником Путином.

Састанку у згради Генералног секретаријата председника Републике присуствовао је и министар одбране Александар Вулин. Боцан-Харченко није након састанка коментарисао садржај разговора. До сусрета је дошло након објављивања снимка чију је аутентичност потврдила БИА и на којем се види руски обавештајац који даје новац наводно српском агенту, чији идентитет није откривен.

Министар одбране Александар Вулин је изјавио да председник одговорно и стрпљиво разматра све елементе тог случаја и да ће закљчке донети на основу истраге коју је наложио Војно-безбедносној агенцији. За данас поподне председник Вучић је сазвао седницу Савета за националну безбедност.

 

Извор Танјуг/РТС, 21. новембар 2019.

 

РУСКИ АМБАСАДОР БЕЗ КОМЕНТАРА ПОСЛЕ САСТАНКА
Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко није коментарисао садржај јутрошњег разговора са председником Александром Вучићем. Покушај новинара Танјуга да по његовом изласку из зграде Председништва добије изјаву о чему је разговарао са председником Србије, Боцан-Харченко је игнорисао, само се насмешио и ушао у аутомобил.

Вучић и Боцан-Харченко састали су се јутрос око 9 сати у згради Генералног секретаријата председника Републике, а састанку је присуствовао и министар одбране Александар Вулин. До сусрета је дошло усред могуће обавештајне афере, чију позадину, по налогу председника Вучића, истражују српске безбедносне структуре. Вучић је за данас по подне сазвао седницу Савета за националну безбедност.

 

Насловна фотографија: Председништво 

 

Извор Спутњик, 21. новембар 2019.