Амбасадор Србије биће позван у МСП Бугарске због изјаве Дрецуна

„Бугарска не жели да дели савете, али Србији би боље било да се фокусира на то шта јој се дешава унутар земље”, рекла је шефица бугарске дипломатије

Изјава председника Одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије Милована Дрецуна да је у Србији активна крупна мрежа бугарских обавештајаца је апсурдна и не одговара реалности, изјавила је шефица бугарске дипломатије Јекатерина Захаријева, пренела је телевизија „НОВА“.

„У питању је, ако не грешим, још једна апсурдна оптужба српског политичара на рачун Бугарске. На снимку који се појавио у медијима, ја не видим бугарског обавештајца који се бави врбовањем српског официра, тако да нека не оптужују некога за оно за шта су сами криви“, навела је. Према њеним речима, изјава Дрецуна не доприноси развоју билатералних односа Србије и Бугарске.

„Бугарска је одувек помагала Србији по питању њене европске перспективе. И сами знате да Бугарска по том питању има јак глас, самим тим, оптужбе на овај рачун нису у складу са духом тих односа који постоје између наших земаља“, оценила је.

Захаријева је додала и да ће амбасадор Србије у Бугарској највероватније бити позван у Министарство иностраних послова због ове изјаве. „Бугарска не жели да дели савете. Међутим, Србији би боље било да се фокусира на то шта јој се дешава унутар земље, а не да покушава да одређене ствари оправда помоћу својих комшија“, додала је.

 

Извор Спутњик, 22. новембар 2019.