Кремљ: Радујемо се Вучићевој посети, ништа неће бацити сенку

„Свесни смо чињенице да постоје одређене стране које би волеле унапред да прекину ту посету и убеђени смо да то неће моћи да учине“

У Кремљу се радују предстојећој посети председника Србије Александра Вучића Русији и надају се да ништа неће бацити сенку на њу, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

“Потврђујемо да су у току припреме за ту посету и радујемо јој се. Верујемо да је она изузетно важна. Свесни смо чињенице да постоје одређене стране које би волеле унапред да прекину ту посету и убеђени смо да то неће моћи да учине”, рекао је Песков новинарима, преноси Тас. Како је рекао, та посета ће бити значајна, продуктивна и још једном ће потврдити партнерски однос Србије и Русије. Како се наводи, Вучић ће у Русију допутовати 4. децембра.

Александар Вучић се синоћ обратио медијима после седнице Савета за националну безбедност која је заказана после објављивања снимка на којем се види како руски обавештајац даје новац једном, наводно високопозиционираном, званичнику Србије. Вучић је рекао да није видео логику у свему томе и да је руске пријатеље само питао “зашто”.

 

Извор Танјуг/РТС, 22. новембар 2019.

ВУЧИЋ: С ПУТИНОМ О АФЕРИ У ЧЕТИРИ ОКА
Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да главна тема у његовим предстојећим разговорима с руским председником Владимиром Путином треба да буду билатерални односи и додао да они увек разговарају отворено о свему, а да ли ће тема бити и обавештајна афера, то је, каже, сфера разговора у четири ока.

“Не спадам у политичаре који воле да се хвале – ала сам му рекао. Шта ћу да разговарам то је за нас двојицу, у четири ока ћемо разговарати”, рекао је Вучић на питање новинара ТВ Прва да ли ће и Путина, с којим би требало да се састане 4. децембра питати – зашто, као што је и руског амбасадора.

Он је навео да је поносан на чињеницу да је добио орден Александра Невског од Путина, 105. година након што га је пре њега добио само један Србин.

“И то од таквог председника, Владимира Путина, а не Јељцина, да се нико не увреди. Увек разговарамо отворено, увек о свим питањима и верујем да Србија има искреног пријатеља и доброг партнера у Русији, што могу да потврдим да Русија свакако има у Србији на Балкану”, рекао је он.

Вучић каже да тема број 1. у њиховим разговорима треба да буду наши билатерални односи, који укључују све боље економске односе и све већу економски размену.

“Наравно, Путин је тај, нисам ја сам на том састанку, који ће имати своје теме и ми смо спремни да разговарамо о сваком питању. Желимо да градимо добре, најбоље односе са Русијом уз узајамно поштовање и поверење”, поручио је Вучић.

Подсетио је колико нам је Путин већ помогао, посебно 2015. године када је спречио усвајање резолуције о Србији као геноцидном народу у СБ УН, али и у очувању територијалног суверенитета и интегритета.

 

Насловна фотографија: Sputnik/Ilья Pitalev

 

Извор Танјуг/Вечерње новости, 22. новембар 2019.