Вучић: Не извозимо оружје у Украјину, не рушите наше односе са Русијом

”Приказали су осмину документа у којем се само види посета ино партнера из Украјине… Тражене су минобацачке мине, а крајњи корисник је Натан из Пољске”

Председник Србије Александар Вучић борави данас у Новом Саду, где са председницима Северне Македоније Стевом Пендаровским и Словеније Борутом Пахором учествује на четвртом Регионалном форуму младих лидера. Председник Србије каже да људи данас одлаже из Србије због своје будућности, а не јер немају шта да једу, па су зато важне иницијативе попут мини Шенгена.

– Борићемо се за мини Шенген, упркос онима који би да нас заваде. Желимо судбину у својим рукама – рекао је Вучић.

Вучић каже да његови политички противници желе да нанесу огромну штету Србији.

– Оптужили су нас да убијамо руску децу, тако што Србија зарађује продајући гранате Украјини. Хтели су додатно да отежају својој земљи однос са Русијом, а синоћ смо видели да су Ђилас и Тепићева показали документ који је требало да докаже кривицу Србије око минобацачких граната. Приказали су осмину документа у којем се само види посета ино партнера из Украјине – каже Вучић и показује остатак садржаја документа: Сакрили су две странице документа у којем се каже да је присутан био Дементијев и извесни Јеличић из Крушика, као и Славица Милошевић-Грачанин. Тражене су минобацачке мине, а крајњи корисник је Натан из Пољске”

Ови људи су, каже, у вези са компанијом маме лажног узбуњивача и у вези са Петром Црногорцем. Вучић је показао и друга следећа документа.

– Уговор и дозвола Министарства трговине фирми “Техно ремонт”. Ту је и извозна дозвола. Са “Натан” из Пољске, односно Варшаве, закључен је посао о продаји мина. Упркос чињеници да је све чисто као суза, они нападају. БИА је обавестила обавештајне агенције Руске Федерације да постоји могућност да се те мине реекспортују за Украјину. Због тога је на разговору у БИА био власник “Техно ремонта” где му је речено да се не игра, да извози у Украјину и нарушава односе Србије са Русијом – каже Вучић.Србија је, каже, урадила све по закону и ништа није извезла у Украјину.

– Са основом сумње да ће доћи до реекспорта упозорили смо и оне из Србије да не обмањују било кога. Ђилас и Тепићева имали су цео документ, али га нису објавили јер нису хтели да кажу кога је тај Украјинац представљао – каже председник и додаје:

– Зашто то радите? Желите револуцију по Србији са својим лажима и да ли мислите да смо ми сви у држави кретени, а ви много паметни? Мислили сте да не можемо да докажемо да лажете? Срушите мене, али немојте да рушите Србију и од Русије јој правите непријатеља! – рекао је Вучић.

 

Насловна фотографија: Председништво Србије/Димитрије Голл

 

Извор Вечерње новости, 23. новембар 2019.