Брнабић: Мали остаје у влади, одлука о докторату је политичка

Брнабић је то образложила тиме што је четири пута преиначена одлука ФОН-а и два пута мишљење регионалне стручне комисије

Синиша Мали остаје у влади, изјавила је за Н1 председница Владе Ана Брнабић и објаснила да је за њу одлука етичког одбора Универзитета у Београду о докторату министра финансија политичка одлука. Брнабић је то образложила тиме што је четири пута преиначена одлука Факултета организационих наука и два пута мишљење регионалне стручне комисије.

Мали је на претходну одлуку ФОН-а уложио жалбу на 3.000 страна, каже Брнабић и сматра да је Етички одбор до 21. новембра могао само да затражи више времена за одлуку због обима жалбе коју није могао да размотри у кратком року, али је ипак под политичким притиском донео одлуку.

Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду предложио је Сенату Универзитета да поступи по правилнику о поништавању доктората у случају министра Синише Малог јер је утврдио постојање неакадемског понашања у његовом раду.

Како је изјавила ректорка Универзитета Иванка Поповић, Синиша Мали је прекршио етички кодекс Универзитета јер је без навођења цитирао текстове других аутора. Докторат министра финансија доведен је у питање пре пет година када су га универзитетски професори оптужили да је плагирао део свог рада.

 

Насловна фотографија: Снимак екрана/Јутјуб

 

Извор Н1, 24. новембар 2019.