Да нисте мало поранили? Хрватска ухапсила сараднике земунског клана

Сумња се да су ухапшени из Хрватске набављали и израђивали оригиналне пасоше за припаднике српског земунског клана

Полицијa широм Хрватске спроводи акцију хапшења осумњичених за израду докумената за припаднке земунског, шкаљарског и кавачког клана. Тридесет особа ухапшено је акцији која се спроводи на подручју Загреба, Карловца, Задра, али и других градова, јавља Јутарњи лист.

Сумња се да су ухапшени из Хрватске набављали и израђивали оригиналне пасоше за припаднике српског земунског клана, као и за чланове црногорских кланова, шкаљарског и кавачког. Како истиче портал Индекс, реч је о групацијама с којима се повезује више десетина мафијашких ликвидација на неколико континената. Хапшења су спроведена синхронизовано према низу особа од којих се неке сматрају опасним. Особа коју полиција сумњичи да је био главни шеф групе Н. С. (49) јутрос је ухапшен на подручју Козари бока.

Према незваничним информацијама, ухапшено је и неколико полицајаца за које се сумња да су припадницима групе одавали податке о идентитетима хрватских грађана који би били погодни да се на њихово име израђују лажна хрватска документа.

 

Насловна фотографија: Profimedia/илустрација

 

Извор Index.hr/РТС, 27. новембар 2019.