Vučić: Sa nadom očekujem sastanak sa Putinom

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Gruško preneo je predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Putina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom. Vučić je rekao da sa velikom nadom očekuje predstojeći sastanak sa Putinom u Sočiju. Aleksandar Vučić i Aleksandar Gruško su razgovarali o bilateralnim odnosima dveju zemalja, posebno u svetlu priprema za radnu posetu i sastanak sa predsednikom Putinom 4. decembra.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Gruško preneo je predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Putina, premijera Medvedeva i ministra Lavrova, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika. Vučić je rekao “da sa velikom nadom očekuje predstojeći sastanak u Sočiju”, što će biti njegov treći ovogodišnji sastanak sa predsednikom Putinom.

Istakao je, takođe, da je za njega taj susret od izuzetnog značaja, kao prilika za sadržajan razgovor i razmenu stavova o globalnim i regionalnim pitanjima, kao i najvažnijim pitanjima srpsko-ruske saradnje, posebno ekonomske.

Predsednik Vučić je zahvalio Rusiji za razumevanje naših državnih i nacionalnih interesa, kao i za aktivnu podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, posebno u međunarodnim organizacijama. On je, takođe, zahvalio ruskim zvaničnicima što često posećuju Srbiju, jer to govori o želji Rusije da održava bliske odnose sa našom zemljom.

Dvojica sagovornika su konstatovali da realizacija dogovorenih projekata, naročito u oblasti energetike, kao i saobraćajne infrastrukture i visokih tehnologija, dobro napreduje. Predsednik Vučić i zamenik šefa ruske diplomatije Gruško razgovarali su i o regionalnoj situaciji, izrazivši nadu da će na Zapadnom Balkanu biti sačuvani mir i stabilnost.

Predsednik Vučić je naglasio da Srbija ostaje verna svojoj politici vojne neutralnosti, što će jasno i nedvosmisleno potvrditi usvajanjem odgovarajućih strateških dokumenata, navodi se u saopštenju.

 

Naslovna fotografija: Predsedništvo/Dimitrije Goll

 

Izvor RTS, 29. novembar 2019.

Pratite nas na YouTube-u