Игор Мировић оштро критиковао РТС због глорификације Тита

„Ми и наш РТС ‘уживамо‘ у Титу и његовим женама. Браво за српске институције, интелектуалце и све културне посленике. Страшно”

Председник покрајинске владе и функционер СНС Игор Мировић на свом Инстаграм профилу изнео је многе ствари о Јосипу Брозу Титу, партизанима, комунистичкој пропаганди и другим стварима. Наиме, док је на Јавном сервису емитована документарна емисија у продукцији РТС под називом „Титове жене“, Игор Мировић оставио је потпуно искрен статус на друштвеној мрежи Инстаграм. Он је поделио фотографију старог Јосипа Броза Тита и написао следеће:

„РТС ударни термин – емисија Титове жене. 40 година после његове смрти он и даље влада бројним умовима и посебно умовима управе РТС. Он и његова Комунистичка партија уништили су српски народ, а РТС – национална телевизија и јавни сервис редовно емитује емисије из његовог живота и партизанске филмове са пропагандом као да је жив. После се чудимо како нам је. Тако нам је јер националне институције славе убице и уништитеље нашег народа“.

Мировић је затим осуо паљбу и по Драгану Бујошевићу и написао: „Пре годину дана замолио сам г. Бујошевића са РТС-а да помогне снимање филма о Светозару Милетићу. Откачио ме је. О снимању филма о Михајлу Пупину боље и да га не питам. О Николи Тесли филм раде Американци.

Ми и наш РТС „уживамо“ у Титу и његовим женама. Браво за српске институције, интелектуалце и све културне посленике. Страшно. Нестајемо јер не знамо како да се односимо према сопственим вредностима. Српска срамота. Време је и да се његови посмртни остаци у складу са законом пребаце на гробље. Можда нам после тога крене на боље у смислу самопоштовања“.

Погледајте шта је још написао Мировић, а посебну пажњу осврните на коментаре у посту:

 

View this post on Instagram

RTS udarni termin – emisija Titove žene. 40 godina posle njegove smrti on i dalje vlada brojnim umovima i posebno umovima uprave RTS. On i njegova Komunistička partija uništili su srpski narod, a RTS – nacionalna televizija i javni servis redovno emituje emisije iz njegovog života i partizanske filmove sa propagandom kao da je živ. Posle se čudimo kako nam je. Tako nam je jer nacionalne institucije slave ubice i uništitelje našeg naroda. Pre godinu dana zamolio sam g.Bujoševica sa RTS-a da pomogne snimanje filma o Svetozaru Miletiću. Otkačio me je. O snimanju filma o Mihajlu Pupinu bolje i da ga ne pitam. O Nikoli Tesli film rade Amerikanci. Mi i naš RTS "uživamo" u Titu i njegovim ženama. Bravo za srpske institucije, intelektualce i sve kulturne poslenike. Strašno. Nestajemo jer ne znamo kako da se odnosimo prema sopstvenim vrednostima. Srpska sramota. Vreme je i da se njegovi posmrtni ostaci u skladu sa zakonom prebace na groblje. Možda nam posle toga krene na bolje u smislu samopoštovanja. #rts #tito

A post shared by Igor Mirović (@igor.mirovic) on

 

Насловна фотографија: Покрајинска влада АП Војводине 

 

Извор espreso.rs, 29. новембар 2019.