Мића Јовановић одустаје од продаје Мегатренда: Испао сам наиван

Јовановић наглашава да нови власник Дејан Ђорђевић није испунио ниједну обавезу из уговора и да ће тај уговор бити раскинут

Власник Универзитета „Мегатренд“ Мића Јовановић каже да је одустао од продаје универзитета Дејану Ђорђевићу, јер није испунио ниједну обавезу из уговора.

„Током дана ћу покушати да се вратим у свој кабинет. Разговараћу са адвокатима да се раскине уговор. Признајем да сам испао наиван. Универзитет је претрпео велику моралну штету. У наредом периоду ћу покушати финансијски да га стабилизујем”, рекао је Јовановић и додао да продаја није била фиктивна, већ стварна.

Јовановић наглашава да Ђорђевић није испунио ниједну обавезу из уговора и да ће тај уговор бити раскинут, преноси ТВ Прва.

„Ништа од пара нисмо видели, ни ја ни запослени. Кадар је почео да се расипа”, рекао је Јовановић.

Према Јовановићевим речима, он ће данас да се види са Дејаном Ђорђевићем.

„Господин Ђорђевић се у катастру није укњижио као власник зграде, као ни у Привредном суду као власник Универзитета. Данас ћу се видети са њим. Ако господин Ђорђевић не буде желео да споразумно раскине уговор, то ћемо ми урадити једнострано”, рекао је Мића Јовановић.

Како се наводи, Универзитету Мегатренд јавили су се људи који су издавали стамбени и пословни простор Дејану Ђорђевићу, купцу Мегатренда.

Према њиховим речима, Ђорђевић им је остао дужан, од неколико стотина до неколико хиљада евра, пренео је Танјуг.

 

Извор Политика, 05. децембар 2019.

ШАРЧЕВИЋ О ОДЛУЦИ МИЋЕ ЈОВАНОВИЋА
Вест да је проф. др Мића Јовановић, ректор и власник „Мегатренда”, само седам дана након информације о продаји тог приватног универзитета јуче одустао од ње, Младен Шарчевић, министар просвете, чуо је од новинара Политике, а спонтани коментар који је на то први човек српске просвете изустио било је једно дугачко „Јаооо!”. Шарчевић је затим прокоментарисао да је Јовановићево право, као власника имовине, да са њом располаже како год жели.

– То је његова воља, човек не треба да пита мене шта да ради са својом приватном имовином. Ако је та групација која треба да купи „Мегатренд” неозбиљна, није уплатила капару, па нормално је да он тражи друга решења. Ја бих на његовом месту продао два, три факултета, сачувао главницу универзитета и наставио да радим даље – нагласио је министар Шарчевић.

 

Насловна фотографија: Снимак екрана/Јутјуб

 

Извор Политика, 05. децембар 2019.