Трамп: Лично ћу решити проблем са неиздавањем виза руским дипломатама

Стални представник Русије при УН Василиј Небензја рекао је да ће Трамп обећао да ће лично решити проблем око издавања виза руској делегацији

Председник САД Доналд Трамп сматра да неиздавање виза члановима руске делегације, која је требало да допутује на претходну Генералну скупштину Уједињених нација, представља проблем који је вештачки направљен и који се одразио на престиж Америке, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја.

Небензја, који је учествовао на сусрету представника сталних чланица УН са Трампом, рекао је да амерички председник није био упознат са појединостима тог проблема, те да је обећао да ће лично решити ту ситуацију. Подсетимо, ове године осам чланова руске делегације при Првом одбору Генералне скупштине Уједињених нација није добило америчке визе. С тим у вези Русија је предложила да се тај комитет, који се бави питањима разоружања и међународне безбедности, пребаци у Беч или Женеву.

Чак су и УН реаговале на одлуку Америке да не изда визе појединим члановима руске делегације изразивши забринутост, јер, како су тада навеле у саопштењу, од тога зависи колико ће та међународна организација бити способна да функционише у земљи домаћину.

 

Насловна фотографија: Daniel Acker/Bloomberg via Getty Images

 

Извор Спутњик, 06. децембар 2019.