Колинда ухваћена у лажи: Посетила Вуковар са децом кад нису била рођена

Мирна реинтеграција Подунавља завршила се 1998. године, наводи Индекс и додаје да хрватска председница има двоје деце која тада нису била ни рођена

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић, у склопу предизборне кампање за председничке изборе, изјавила је да је недуго после реинтеграције хрватског Подунавља 1998. посетила Вуковар са својом децом, преноси портал Индекс, наводећи да њена деца у то време нису била ни рођена.

Китаровић је у трци за нови мандат боравила у Сињу, где је одговорила противкандидату Зорану Милановићу, који ју је прозвао да као министарка у влади Иве Санадера није била у Вуковару, јавља Н1 Загреб, преноси Танјуг.

„Као грађанка била сам у Книну и у Вуковару. Нетом после ослобођења Книна, мислим да је то било два дана након ослобођења Книна, и у Вуковару након завршетка мирне реинтеграције, одвела сам своју децу да виде то стратиште у Вуковару, да се то никада не понови и ја ћу и као грађанка увек одлазити и у Книн и у Вуковар”, поручила је Колинда.

Мирна реинтеграција Подунавља завршила се 1998. године, наводи Индекс и додаје да хрватска председница има двоје деце која тада нису била ни рођена. Њена ћерка Катарина рођена је 2001. године, а син Лука 2003. године.

 

Насловна фотографија: Снимак екрана/Јутјуб

 

Извор Политика, 09. децембар 2019.