Вучић о враћању војног рока: Биће тема, разговараћемо

„То ће бити тема у будућности, разговараћемо о томе, пошто имате аргументе за и против, када дође време“

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да најаву даље реформе војске не треба тумачити као најаву увођења обавезног војног рока, јер то питање у овом тренутку није тема.

На питање новинара у емисији „Хит твит“ на „Пинку“ да прокоментарише то што су многи протумачили да се спрема увођење обавезног служења војног рока када је рекао да даља реформа војске не значи даљу куповину оружја, Вучић је казао да на то није ни помислио.

„То ће бити тема у будућности, разговараћемо о томе, пошто имате аргументе за и против, када дође време. Таква одлука не постоји“, рекао је синоћ председник Србије.

Истакао је да је важно да Србија прави мобилнију и бржу војску, „да не морамо да купујемо гломазне системе, већ да будемо спремни да увек и у сваком тренутку, говорећи војним речником, прихватимо први удар и прву борбу, као и да имамо најбоље специјалне јединице које ће бити најмодерније опремљене“.

Коментаришући набавку нових хеликоптера, међу којима су и руски Ми-35, Вучић је казао да је задовољан што је наша војска сада много снажнија и да је то један од начина како да одвратимо неког од напада на Србију. Председник је истакао да се залаже за мир и да се српска војска наоружава управо зато да бисмо тај мир имали. Мислим да је сада Војска Србије 10 пута јача него пре пет година, додао је Вучић.

 

Насловна фотографија: vs.rs

 

Извор Спутњик, 09. децембар 2019.