ИН4С: У Београду пуцано на владику Јоаникија и Даку Давидовића, Давидовић рањен

Давидовић је познат као противник режима у Подгорици и као велики ктитор СПЦ. Носилац је високих одликовања СПЦ која су му уручили патријарх Иринеј и митрополит Амфилохије

Нешто послије 20 часова у хотелу „Краун плаза“ у Београду рањен је познати хуманиста и бизнисмен Миодраг Дака Давидовић, сазнаје портал ИН4С.

Полиција је на лицу мјеста и врши увиђај.

Покушај убиства извршен је највјероватније снајпером. Наш портал сазнаје да је Давидовић био у друштву епископа будимљанско-никшићког Јоаникија. Истрага ће, највјероватније, показати ко је био стварна мета.

Здравствено стање Давидовића је стабилно.

 

Извор ИН4С, 10. децембар 2019.

НОВОСТИ: ДАВИДОВИЋ ПРОТИВНИК РЕЖИМА, ПРИЈАТЕЉ СПЦ
Познати црногорски бизнисмен Миодраг Дака Давидовић упуцан је вечерас у Београду – незванично сазнају „Новости”. Према нашим информацијама, на власника никшићког “Нексана”, који је познат и као противник режима у Подгорици и као велики ктитор СПЦ, непознати нападач испалио је хитац у лобију хотела „Краун плаза”.

 

Извор Новости, 10. децембар 2019.

КУРИР: ДАВИДОВИЋА ОДЛИКОВАЛИ И ПАТРИЈАРХ И МИТРОПОЛИТ
Познати црногорски бизнисмен Миодраг Дака Давидовић упуцан је вечерас у Београду. Према првим информацијама, на власника никшићког “Нексана” непознати нападач испалио је хитац у лобију хотела “Краун плаза” у ком живи. Давидовић је такође познат као трговац оружјем са јаким политичким везама.

Миодраг Дака Давидовић велики је ктитор СПЦ. У жижу јавности доспео је после антибирократске револуције у Црној Гори 1989. године, до када је радио као финансијски руководилац у железари „Борис Кидрич“ у Никшићу.

Заједно са сада покојним Павлом Булетовићем и почившим Момиром Булатовићем, првим непосредно изабраним председником Црне Горе, именован је за начелника Центра безбедности Никшић. Било је то време непосредно пред избијање грађанског рата у тадашњој СФРЈ.

Давидовић је иначе кум Момира Булатовића и био је министар трговине у Влади САО Херцеговина, а после раскола у некада јединственом ДПС био је ухапшен од стране Ђукановићевог режима. Потом се отиснуо у сфере бизниса и постао велики добротвор СПЦ и Митрополије црногорско-приморске. Изградио је храм Светог Саве на Голији код Никшића. Власник је предузећа „Нексан“ које се бавило производњом вина и алкохолнх пића, али и високоградњом. У власништву Давидовићеве компаније “Нексан” био је и будвански хотел “Адмирал” којег је у запуштеном стању пре две године купио од руске Метропол групе

Пре седам година његова светост патријарх српски Иринеј одликовао је Давидовића Орденом Светог Саве првог степена, а пре три године, на празник Светог Василија Острошког, од митрополита Амфилохија добио је Орден Светог краља Милутина за немјерљив допринос који је дао у обнови манастира Острог и православних светиња широм Црне Горе.

На Давидовића је највероватније пуцано из снајпера, а на Новом Београду пронађен је запаљен аутомобил “рено”, у којем је пронађена снајперска пушка. Дака је био у друштву владике Будимљанско-никшићког Јоаникија. Давидович није животно угрожен. На месту пуцњаве су јаке полицијске снаге.

 

Извор Курир, 10. децембар 2019.