Јеремић најавио да ће СзС сутра блокирати све улазе у РТС

„Пошто РТС блокира истину и она не може да уђе у ту установу, чланови СзС-а, грађани и активисти блокираће зграду РТС-а”

Један од лидера Савеза за Србију (СзС) Вук Јеремић најавио је да ће СзС, његови активисти и грађани сутра у периоду од 12 до 20 часова блокирати све улазе у зграду РТС-а у Таковској улици.

„Пошто РТС блокира истину и она не може да уђе у ту установу, чланови СзС-а, грађани и активисти блокираће зграду РТС-а”, рекао је Јеремић, преноси Бета.

Јеремић је рекао да ће то бити мирна блокада, да неће бити насиља ни напетости, као и да ће бити спремни и на присуство батинаша.

„То ће бити блокада упозорења у нади да ће новинари те медијске куће почети професионално да се баве својим послом”, рекао је Јеремић на конференцији за новинаре.

Рекао је да РТС није показао заинтересованост ни за један разговор са узбуњивачем Александром Обрадовићем који би имао шта да каже.

„РТС није показао заинтересованост ни за разговор са Маријом Лукић, ни са новинаром Миланом Јовановићем којем је спаљена кућа, као ни са радницама поште”, рекао је Јеремић.

Он је рекао да МУП није дао дозволу за скуп, иако га је СзС уредно пријавио и да је речено да скуп „није уредно предложен, јер мора да буде пријављен пет дана унапред”.

„Питамо се да ли су спонтани скупови против опозиције у Нишу, Лесковцу били уредно пријављени”, рекао је Јеремић.

Он је позвао све грађане који желе да пруже подршку да дођу у том периоду испред РТС-а.

 

Насловна фотографија: Снимак екрана/Јутјуб

 

Извор Политика, 12. децембар 2019.