Албанци с Косова ухапшени због убиства полицајца у Игалу

Гранични полицајац погођен је у главу хицем из пиштоља, који је, како се сумња, са задњег седишта службеног аутомобила испалио Албанац са Косова

Троје грађана Косова ухапшено је због убиства службеника граничне полиције Црне Горе Милутина Лековића. Лековић (41) преминуо је од последица рањавања задобијених око 14 часова у Игалу. Претходно је оперисан у рисанској болници, у којој су лекари сатима покушавали да спасу његов живот.

Гранични полицајац погођен је у главу хицем из пиштоља, који је, како се сумња, са задњег седишта службеног аутомобила испалио грађанин са Косова кога је Лековић приводио, преносе Вијести.

„Данас око 14.45 часова у Улици Сава Илића у Игалу, приликом радње привођења три лица која нису код себе имала лична документа, једно од лица из свог пиштоља је испалило хитац у полицијског службеника М. Л. Нападачи, две мушке и једна женска особа су се након напада дали у бекство у непознатом правцу“, саопштено је из Управе полиције.

Лековић је са колегом претходно привео троје косовских грађана, јер нису поседовали идентификациона документа. Након рањавања полицајца Албанци са Косова су побегли, али су око 17 сати ухапшени у Суторинском пољу. Када их је полиција пронашла и опколила, осумњичени за рањавање полицајца поново је потегао пиштољ. Рањен је у руку у размени ватре.

„Један од њих, приликом лишавања слободе, мушкарац старости око 45 година је потегао пиштољ и уперио га у полицијске службенике изговарајући притом претеће речи. Тада је дошло до размене ватре у којој је нападач од стране полицијских службеника погођен из ватреног оружја и онеспособљен, док су друга два лица, мушкарац старости око 50 година и женска особа старости око 70 година такође савладани“, појашњено је из Управе полиције.

Полиција располаже подацима о могућем идентитету осумњичених лица а у току су активности на потврђивању тих сазнања са партнерским службама.

„Полиција захваљује свим грађанима Херцег Новог који су својим позивима давали благовремене и тачне информације о нападачима и правцу њиховог бекства. Управа полиције изражава огорченост због трагичне смрти нашег колеге и са пажњом ће пратити даљи ток догађаја у кривичном процесирању осумњичених лица“, закључује се у саопштењу Управе полиције.

 

Насловна фотографија: radiojadran.com

 

Извор Спутњик, 16. децембар 2019.