Додик упутио писмо подршке Трампу

„Изражавам пуну подршку председнику Трампу, јер је подршка њему подршка патриотским и суверенистичким вредностима до којих је нама стало”

Српски члан Председништва БиХ, Милорад Додик, упутио је подршку председнику САД Доналду Трампу и истакао да они, који врше удар на Трампа и покушавају да га смене, угрожавају основне људске вредности за које се бори амерички председник.

„Угрожавају како у самој Америци, тако и широм света, јер многе мање државе се оријентишу према САД”, додао је Додик, пренео је Танјуг.

Додик је нагласио да Америка, као водећа светска сила усмерава глобалне процесе и да је јако битно за цели свет да САД води неко ко је суверенистички и патриотски оријентисан, као актуелни амерички председник Трамп.

„Зато изражавам пуну подршку председнику Трампу, јер је подршка њему подршка патриотским и суверенистичким вредностима до којих је нама стало и за које се већ деценијама боримо. Уверени смо да само на тим темељима може да се гради демократичнији и хуманији светски поредак”, наводи се у делу писма које је Додик упутио Трампу.

Додик је на крају цитирао Трампа, додајући да иза тих речи стоји Република Српска и он лично.

„Ако желите слободу, поносите се својом земљом. Ако желите демократију, држите се свог суверенитета. Ако желите мир, волите своју нацију. Мудри лидери увек прво мисле на добробит свог народа и земље. Будућност не припада глобалистима. Будућност припада патриотама”, навео је Додик.

 

Извор Политика, 19. децембар 2019.