Трамп: Ако Техеран узврати, нациљали смо најважније 52 мете у Ирану

Трамп је навео да су изабрана 52 циља која представљају 52 Американаца који су били држани као таоци у америчкој амбасади у Техерану 1979.

Амерички председник Доналд Трамп је саопштио су на њиховој мети 52 иранска циља која ће бити гађана уколико Иран нападне Американце или било коју америчку имовину као одговор на ваздушни удар у којем је погинуо ирански командант Касим Сулејмани у Ираку.

Трамп је написао на Твитеру да Иран „врло храбро говори о циљању одређених америчких мета” као одговор на Сулејманијеву смрт.

„Ово је упозорење Ирану уколико нападне Американце или америчку имовину да смо нациљали 52 иранска положаја од којих су неки високог нивоа и веома важни за Иран и иранску културу и те мете ћемо ударити веома брзо и веома снажно. САД не жели више претњи”, написао је амерички председник, преноси Танјуг.

Трамп је навео да су изабрана 52 циља која представљају 52 Американаца који су били држани као таоци у америчкој амбасади у Техерану 1979. године.

Навео је да Иран прети осветом зато што је Америка „ослободила свет од терористичког вође који је пре тога убио једног Американца и тешко ранио још особа, као и још много других укључујући недавно и стотине иранских демонстраната”.

„Он (Сулејмани) је већ нападао нашу амбасаду и припремао се за нове нападе на другим локацијама. Иран већ годинама није ништа друго него проблем”, написао је Трамп на свом Твитеру.

 

Извор Политика, 05.01.2020.