Зорана Михајловић оптужена да је узимала мито

Мањи део пара сам задржавао за себе, а већи део давао министарки Зорани Михајловић и њеном мужу, рекао је ухапшени Јевтић

На саслушању у полицији још синоћ директор ЈП Инфраструктуре Железница Србије Мирољуб Јевтић је признао кривично дело примање мита и открио још шокантнију ствар.

Јевтић је на саслушању открио:
– Мањи део пара сам задржавао за себе, а већи део давао министарки Зорани Михајловић и њеном мужу бизнисмену Владимиру Атанацковићу на руке.

Полиција је, наиме, ухапсила М. Ј. (59) в.д. директора Јавног предузећа “Инфраструктуре железнице Србије”, Д.Б. (50) члана Надзорног одбора привредног друштва “Ратко Митровић” из Новог Сада, као и двојицу адвоката из Новог Сада З.С. (37) и В.К (47).

Директор “Инфраструктуре железнице Србије” је, како је признао, у службеним просторијама предузећа “Инфраструктуре железнице Србије” примио мито у износу од 10.000 евра од посредника Д. Б. као награду за коруптивне радње у поступку експропријације земљишта које се налази на траси планиране изградње брзе пруге.

 

Извор Ало/Република, 11. јануар 2020.

 

ОГЛАСИЛА СЕ ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ
“Од надлежних правосудних органа очекујем да ураде све што је у складу са законом, а ја сам им доступна у сваком тренутку”, додала је Михајловићева.

Ни на који начин нисам учествовала и немам никакве везе са оптужбама због којих је ухапшен в. д. генералног директора “Инфраструктуре железнице Србије” Мирољуб Јевтић, изјавила је данас потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

“Разочарана сам понашањем директора Јевтића и свиме што му се ставља на терет. Поздрављам рад државних органа у расветљавању свих чињеница везаних за овај случај. По томе се види да Србија данас није више иста земља као што је била”, навела је Михајловићева у саопштењу.

“Од надлежних правосудних органа очекујем да ураде све што је у складу са законом, а ја сам им доступна у сваком тренутку”, додала је Михајловићева.

 

Насловна фотографија: Танјуг/Сава Радовановић

 

Извор Ало, 12. јануар 2020.