Трамп о авио-линији Београд-Приштина: Још једна победа

Делегација Министарства привреде Србије потписала је у Берлину писмо о намерама са Луфтханзом о обнови авио-линије Београд-Приштина

Председник САД Доналд Трамп огласио се на свом Твитер налогу поводом потписивања писма о намерама о обнови авио-линије Београд–Приштина, уз оцену да је то “још једна победа”.

“Сви су говорили да се то не може остварити. Међутим, први пут у последњих двадесет пет година, биће успостављени директни летови између Србије и Косова. Још једна победа – захваљујући амбасадорима Роберту О’Брајену и Ричарду Гренелу”, написао је Доналд Трамп на Твитеру, уз фотографију са церемоније потписивања споразума.

Делегација Министарства привреде Србије потписала је у Берлину писмо о намерама са компанијом “Луфтханза” о обнови авио-линије Београд–Приштина.

Како се наводи, обнова авио-линије између Београда и Приштине олакшала би путовање и комуникацију грађанима свих националности и учинила Приштину ближом Београду и обрнуто.

Писмо о намерама потписано је у присуству амбасадора САД и специјалног изасланика америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела и америчког саветника за националну безбедност Роберта О’Брајена.

 

Насловна фотографија: Твитер

 

Извор РТС, 20. јануар 2020.