Хиљаде грађана Земуна и Новог Београда у литији подршке СПЦ

Молитвени ход је, ради подршке СПЦ у Црној Гори организовало Архијерејско намесништво земунско-новобеоградско СПЦ, уз благослов српског патријарха Иринеја

Више хиљада грађана Земуна и Новог Београда учествовало је на молитвеном ходу и литији подршке Српској православној цркви у Црној Гори. Литија је завршена испред храма Светог Симеона Мироточивог у Улици антифашистичке борбе, где су се среле поворке које су се окупиле и кренуле из Земуна и Новог Београда и где је нешто пре 12.00 одржан молебан. Молитвени ход је, ради подршке СПЦ у Црној Гори организовало Архијерејско намесништво земунско-новобеоградско СПЦ, уз благослов српског патријарха Иринеја.

Грађани који су присуствовали литургијама у свим земунским храмовима претходно су се заједно са свештенством окупили у земунском парку, одакле су кренули према храму Светог Димитрија на Новом Београду, где су се током јутра и преподнева окупили верници из овог дела града. Улице на траси молитвене шетње биле су затворене за саобраћај, а на челу колоне коју су предводили свештеници СПЦ грађани су носили транспарент “Светиње не дамо”.

 

Насловна фотографија: ИН4С

 

Извор Бета/Б92, 26. јануар 2020.