Hiljade građana Zemuna i Novog Beograda u litiji podrške SPC

Molitveni hod je, radi podrške SPC u Crnoj Gori organizovalo Arhijerejsko namesništvo zemunsko-novobeogradsko SPC, uz blagoslov srpskog patrijarha Irineja

Više hiljada građana Zemuna i Novog Beograda učestvovalo je na molitvenom hodu i litiji podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori. Litija je završena ispred hrama Svetog Simeona Mirotočivog u Ulici antifašističke borbe, gde su se srele povorke koje su se okupile i krenule iz Zemuna i Novog Beograda i gde je nešto pre 12.00 održan moleban. Molitveni hod je, radi podrške SPC u Crnoj Gori organizovalo Arhijerejsko namesništvo zemunsko-novobeogradsko SPC, uz blagoslov srpskog patrijarha Irineja.

Građani koji su prisustvovali liturgijama u svim zemunskim hramovima prethodno su se zajedno sa sveštenstvom okupili u zemunskom parku, odakle su krenuli prema hramu Svetog Dimitrija na Novom Beogradu, gde su se tokom jutra i prepodneva okupili vernici iz ovog dela grada. Ulice na trasi molitvene šetnje bile su zatvorene za saobraćaj, a na čelu kolone koju su predvodili sveštenici SPC građani su nosili transparent “Svetinje ne damo”.

 

Naslovna fotografija: IN4S

 

Izvor Beta/B92, 26. januar 2020.