Покрет „1 од 5 милиона“ дефинитивно излази на изборе

„Спречићемо преваранте тројанце да опет преваре народ, поједу нам још четири године... Ово је обрачун са свима“, рекла је Рековићева

Покрет “1 од 5 милиона” ће изаћи на предстојеће парламентарне изборе, који су најављени за април ове године, саопштено је данас из ове организације. Валентина Рековић, једна од чланова покрета, обратила се новинарима испред зграде Ректората.

“Нама је постало све више јасно да део опозиције, иако су потписнице Споразума са народом, раде на томе да обесмисле све наше напоре да ујединимо целу опозицију и заједничким радом донесемо боље овом друштву. Други део опозиције, декларативно у бојкоту, на све то гледа без превелике забринутости и потајно се спрема за разне листе на локалу. Исто тако, већ неко време, самовољно доносе одлуке без претходне консултације са свим актерима народног бунта и незадовољства и константно се утркују ко ће постати будући лидер опозиције”, рекла је Рековићева упитавши и “да ли се од таквих може очекивати да мењају систем”.

“Не! Због тога ће ‘1 од 5 милиона’ изаћи на изборе. Спречићемо преваранте тројанце да опет преваре народ, поједу нам још четири године… Ово је обрачун са свима”, нагласила је.

Рековићева је најавила и да ће у наредним данима обелоданити и “које странке, потписнице Споразума са народом, активно учествују са подршком разних група грађана на локалу, све у нади да ће и после избора да буду и остану део локалних власти”. Једна од лидерки покрета је истакла и да је “1 од 5 милиона” дошао до информација да неке од странака, потписника Споразума са народом, уз још пар мањих покрета, већ увелико раде на томе да изађу на предстојеће изборе, као и да су дошли до информација да ће им се придружити неке од странака које су формално у бојкоту.

KZN pokreta #1od5miliona

Posted by 1od5miliona – zvanična stranica on Tuesday, 28 January 2020

Подсетимо, Покрет “Један од пет милиона” је прошлог уторка дао рок од недељу дана Новој странции СМС-у да прогласе бојкот или у супротном – овај покрет излази на изборе.

 

Извор Б92, 28. јануар 2020.

 

СРЂАН МАРКОВИЋ ПОДНЕО ОСТАВКУ
Један од организатора Удружења “1 од 5 милиона” Срђан Марковић поднео је оставку у Председништву тог покрета. Он је поднео оставку јер не подржава одлуку о изласку на изборе, напомињући да остаје при идеји да се избори бојкотују.

“До последњег тренутка сам се борио да до овога не дође, а пошто је донета одлука каква је донета, поднео сам оставку у Председништву Удружења, заједно са Милошем Симовићем и повукао се”, рекао је Марковић у изјави за Бету. Он је рекао да то чини јер се не слаже са методом Удружења у борби против актуелне власти.

“Био сам неко ко је међу првима позивао на бојкот и био гласноговорник те идеје, при чему остајем и дан-данас”, рекао је Марковић. Покрет “1 од 5 милиона” ће изаћи на предстојеће парламентарне изборе, који су најављени за април ове године, саопштио је покрет.

 

Насловна фотографија: Танјуг/Андрија Вукелић

 

Извор Бета/Б92, 28. јануар 2020.