Телеком: Покушај рекетирања: Јунајтед медија: Прекидамо преговоре

„Јунајтед група“ је саопштила да прекида преговоре са „Телекомом“ после, како су навели, „скандалозних оптужби“ које су изнели водећи људи „Телекома Србије“

Генерални директор “Телекома” Србије Предраг Ћулибрк је на конференцији за медије рекао да је понудио Јунајтед групи да, док трају преговори око емитовања Н1, бесплатно емитују тај програм.

Предраг Ћулибрк је рекао да је Јунајтед група понудила “Телекому” да за 40 евроценти месечно по кориснику емитује Н1.
То је, истакао је, 22 пута више од цене коју плаћају за групу “Пинкових” канала. Оценио је да је реч о “покушају рекетирања” “Телекома Србије”.

Ћулибрк је рекао и да је, пошто је јавни интерес да сви гледају све канале, Телеком понудио Јунајтед медији да док трају преговори бесплатно емитују Н1.

 

Извор РТС, 31. јануар 2020.

 

ЈУНАЈТЕД ГРУПА: ПРЕКИДАМО ПРЕГОВОРЕ СА ТЕЛЕКОМОМ
“Јунајтед група” је саопштила да прекида преговоре са “Телекомом” после, како су навели, “скандалозних оптужби” које су изнели водећи људи “Телекома Србије” о компанији “Јунајтед медија”.

“Телеком нас оптужује да смо ‘рекеташи’ и ‘вође кабловског картела'”, навела је “Јунајтед група” и истакла да се на таквим основама не може постићи фер договор. Та компанија је поручила да прекида преговоре после, како су навели, “скандалозних оптужби”.

“Пошто су установили праксу показивања наших уговора, у интересу јавности треба да покажу и колико плаћају за остале кабловске канале. Нека се грађани увере да ли ми ‘рекетирамо’ Телеком или они злоупотребљавају новац свих грађана Србије”, истиче “Јунајтед група”. Поводом данашње понуде “Телекома” да бесплатно емитује програм Н1, “Јунајтед група” је навела да то већ најавила премијерка Ана Брнабић, предлогом да се Н1 емитује “до избора”.

“Јасно је да Телеком и даље не жели да прихвати понуду за емитовање програма Н1 у наредне три године. Наглашавамо, понуда за Н1 је актуелна јавна понуда која је доступна свим оператерима који желе да је прихвате у било ком тренутку”, нагласила је “Јунајтед група”.

 

Насловна фотографија: Медија центар Београд

 

Извор РТС, 31. јануар 2020.