Uhapšen državni sekretar Ministarstva saobraćaja, Zorana Mihajlović stala u njegovu odbranu

„Zasad nemam nijedan razlog da poverujem da je državni sekretar Ministarstva Miodrag Poledica umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret“

Policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsila pet osoba, među kojima i M.P, državnog sekretara Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zbog sumnje da su učestvovali u zloupotrebama u preduzeću „Infrastruktura železnice” a.d, saopšteno je danas. Oni su osumnjičeni da su od avgusta 2018. do maja 2019. godine izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

„Postoje osnovi sumnje da su zaposleni u PD ‘Infrastrukture železnice’ M. J, B.A. i P.Ć, u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao M.P, kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z.S, u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici”, stoji u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Navodi se da je radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti, M.M, direktor drugog privrednog društva, davao „uslužne ponude” kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo čiji je direktor Z.S. U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu a uhapšeni će u narednih 48 časova biti saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal, prenosi Beta.

 

Izvor Politika, 03. februar 2020.

 

MIHAJLOVIĆEVA PODRŽALA UHAPŠENOG
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da nema nijedan razlog da poveruje da je državni sekretar Miodrag Poledica umešan u postupke u vezi sa zloupotrebama u „Infrastrukturi železnice“.

Mihajlovićeva je, povodom hapšenja pet osoba osumnjičenih za korupciju u „Infrastrukturi železnica“, među kojima je i državni sekretar iz njenog ministarstva, u saopštenju navela da ministarstvo na čijem je čelu i ona lično daju punu podršku nadležnim organima u borbi protiv korupcije.

„Svi zaposleni u Ministarstvu i ja u svakom trenutku stojimo na raspolaganju za pružanje svih potrebnih informacija“, poručila je Mihajlovićeva. „S druge strane, zasad nemam nijedan razlog da poverujem da je državni sekretar Ministarstva Miodrag Poledica umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret“, navodi Mihajlovićeva.

U nastavku predistražnog postupka u vezi sa zloupotrebama u „Infrastrukturi železnice“ a. d, danas je uhapšeno pet osoba, među kojima je i državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture M. P, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Filip Krainčanić

 

Izvor Sputnjik, 03. februar 2020.