Ухапшен државни секретар Министарства саобраћаја, Зорана Михајловић стала у његову одбрану

„Засад немам ниједан разлог да поверујем да је државни секретар Министарства Миодраг Поледица умешан у радње које му се стављају на терет“

Полиција је по налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапсила пет особа, међу којима и М.П, државног секретара Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре због сумње да су учествовали у злоупотребама у предузећу „Инфраструктура железнице” а.д, саопштено је данас. Они су осумњичени да су од августа 2018. до маја 2019. године извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја и злоупотреба у вези са јавном набавком.

„Постоје основи сумње да су запослени у ПД ‘Инфраструктуре железнице’ М. Ј, Б.А. и П.Ћ, у поступцима јавне набавке супротно Закону о јавним набавкама, кршећи и друге прописе злоупотребили своја овлашћења и службене положаје, у чему им је помогао М.П, како би фаворизовали привредно друштво чији је директор З.С, у добијању послова извођења радова на железници”, стоји у саопштењу Тужилаштва за организовани криминал.

Наводи се да је ради фингирања постојања конкуренције и привида легалности, М.М, директор другог привредног друштва, давао „услужне понуде” којима је обезбеђивана извесност добијања посла за привредно друштво чији је директор З.С. У току су претреси на више локација у Београду и Новом Саду а ухапшени ће у наредних 48 часова бити саслушани у Тужилаштву за организовани криминал, преноси Бета.

 

Извор Политика, 03. фебруар 2020.

 

МИХАЈЛОВИЋЕВА ПОДРЖАЛА УХАПШЕНОГ
Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да нема ниједан разлог да поверује да је државни секретар Миодраг Поледица умешан у поступке у вези са злоупотребама у „Инфраструктури железнице“.

Михајловићева је, поводом хапшења пет особа осумњичених за корупцију у „Инфраструктури железница“, међу којима је и државни секретар из њеног министарства, у саопштењу навела да министарство на чијем је челу и она лично дају пуну подршку надлежним органима у борби против корупције.

„Сви запослени у Министарству и ја у сваком тренутку стојимо на располагању за пружање свих потребних информација“, поручила је Михајловићева. „С друге стране, засад немам ниједан разлог да поверујем да је државни секретар Министарства Миодраг Поледица умешан у радње које му се стављају на терет“, наводи Михајловићева.

У наставку предистражног поступка у вези са злоупотребама у „Инфраструктури железнице“ а. д, данас је ухапшено пет особа, међу којима је и државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре М. П, саопштено је из Тужилаштва за организовани криминал.

 

Насловна фотографија: Танјуг/Филип Краинчанић

 

Извор Спутњик, 03. фебруар 2020.