Z. Mihajlović: Da se ne pravimo blesavi, meta hapšenja sam ja

Na pitanje ko onda stoji iza toga, Mihajlovićeva je odgovorila da „prepoznaje obrise“ i dodala kako veruje da će se „vrlo brzo sve videti“

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je u intervjuu za Nedeljnik ponovila da nema nijedan razlog da pomisli da je državni sekretar Miodrag Poledica uradio nešto protivzakonito. Mihajlović je ocenila i da državni sekretar nije meta.

“Da se ne pravimo blesavi, meta sam ja. I to mi je jasno. Samo ne želim da moj državni sekretar bude kolateralna šteta. Kao što ni ja sutra ne želim da nekom drugom budem kolateralna šteta”, rekla je ona.

Na pitanje ko onda stoji iza toga, Mihajlović je odgovorila da “prepoznaje obrise” i dodala kako veruje da će se “vrlo brzo sve videti”. Mihajlović kaže da je sigurna da to nije Aleksandar Vučić.

“Apsolutno sam sigurna, pa to je jedini čovek i predsednik koji me je branio. Nas dvoje se poznajemo desetak godina i mogu slobodno da kažem da je to čovek s kojim sam najbolje sarađivala i radila. To kažem posle godina zajedničkog rada, i u opoziciji, i u Vladi. On je čovek koji me je pozvao da dođem u Srpsku naprednu stranku (SNS)”, rekla je Mihajlović.

“NE BIH OSTALA U SNS ČIJI JE PREDSEDNIK STEFANOVIĆ”
Govoreći o stranci kojoj pripada, Mihajlović je istakla da u SNS ima “mnogo više sjajnih ljudi nego onih koji su se narušavali ugled”. “Ali u SNS će sigurno doći do određenih promena, što je predsednik Vučić i najavio. Reforme su potrebne stranci”, smatra Mihajlović.

Ona misli da Vučić, iako je najavio, neće napustiti SNS jer “on jeste SNS”. Odgovarajući na pitanje da li bi ostala u stranci ako, na primer, predsednik bude Nebojša Stefanović, Mihajlović je kratko poručila: “Ne bih”. Mihajlović je rekla da je u stranci najbliža sa Darkom Glišićem, a u Vladi sa Jadrankom Joksimović i Vanjom Udovičićem.

“DANAŠNjA SRBIJA NIJE SRPSKA RADIKALNA STRANKA”
Mihajlović je rekla da se ne plaši radikala, koji je napadaju u parlamentu. “Ja se njih ne plašim i to ih najviše nervira. Govorim da je njihov predsednik džuboks koji peva onoliko koliko u njega novčića ubacite. Današnja Srbija nije Srpska radikalna stranka”, rekla je ona. Poručila je da bi reagovala i za Anu Brnabić i za Vjericu Radetu kada bi ih neko napao onako kako su radikali napali nju.

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Zoran Žestić

 

Izvor Nedeljnik/N1/NSPM, 06. februar 2020.