Лидери СзС излазе на изборе у Шапцу, Параћину, Старом граду?

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и председник општине Параћин Саша Пауновић све ближи одлуци да изађу на изборе у својим местима

Градоначелник Шапца и председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић и председник општине Параћин и потпредседник Демократске странке Саша Пауновић готово сигурно излазе на предстојеће локалне изборе. Они су те одлуке већ донели, а у петак увече хтели су да чују шта ми о томе мислимо, рекли су јуче нашем листу поједини учесници састанка. Састанак са челницима двадесетак градских и општинских одбора ДС иницирали су управо Зеленовић и Пауновић.

Истоветан састанак Зеленовић и Пауновић, сазнаје наш лист, прекјуче су имали и са представницима београдских одбора ДС. Према последњим информацијама, њих двојица су на састанку у Београду добили подршку демократа да на локалним изборима у Параћину и Шапцу са својим листама учествују као групе грађана, а не као функционери ДС и Савеза за Србију. Пауновић јуче није желео да коментарише наведена сазнања, али је најавио да ће се о томе званично огласити у четвртак.

Наши саговорници појашњавају да је састанак са Зеленовићем и Пауновићем у петак увече у Крагујевцу био консултативног карактера, да су њих двојица желела да чују мишљење представника ДС, али и да образложе разлоге због којих су одлучили да учествују на изборима у Шапцу и Параћину. Обојица су, преносе учесници скупа у Крагујевцу, навела да би, уколико предају власт Српској напредној странци у Шапцу и Параћину, многе своје блиске сараднике у тим местима, који су се у минулим годинама жестоко одупирали притисцима и намештеним аферама СНС-а, препустили напредњачком гневу и освети.

Истицали су и да су до скора имали обећање челника Савеза за Србију да ће Шабац и Параћин да буду изузети из бојкота предстојећих избора у Србији, те да се ситуација у последње време променила и да у СЗС-у инсистирају на бојкоту избора на свим нивоима и у свим срединама, чиме се „свесно жртвују демократске власти“ у та два града.

„САНДОКАН ПРЕД ВРАТИМА“
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је јуче да је ситуација у том граду таква да је „Сандокан пред вратима“, односно да је Српска напредна странка одлучила да Шабац треба да преузме Милан Остојић – Сандокан, чиме је „СНС у Шапцу постао политичка група његове шабачке групе“, наводи се у саопштењу Градске управе Шабац.

 

Аутор З. Радовановић

 

Извор Данас, 10. фебруар 2020.

 

МАРКО БАСТАЋ ЗБУНИО СВЕ СВОЈИМ СНИМЦИМА
Председник општине Стари град и функционер Странке слободе и правде Марко Бастаћ објавио је и трећи видео на Твитеру. На снимку се јасно чује и види, да је Бастаћ рекао да само “у Старом граду може да победи СНС”. Тиме је још више збунио и позицију и опозицију јер ова реченица може бити протумачена као знак да излази на изборе.

У претходном снимку је рекао како никада није потписао Споразум са народом.

Нити да је гласао за Декларацију о бојкоту.

Први снимак је изазвао различите коментара, да Бастаћ жели да поручи да због тога што није потписао Споразум са народом може да изађе на локалне изборе, затим да је то “омаж за Шабац”, а поједини су “подсетили” да Драган Ђилас, чији је Бастаћ функционер, јесте потписао Споразум са народом.

После другог снимка, једни су потврдили оно што су већ мислили, а други су постали смо још збуњенији, а после трећег снимка се питамо шта Бастаћ заиста жели да нам поручи.

 

Насловна фотографија: Медија центар Београд

 

Извор Србија данас, 11. фебруар 2020.