Lideri SzS izlaze na izbore u Šapcu, Paraćinu, Starom gradu?

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović sve bliži odluci da izađu na izbore u svojim mestima

Gradonačelnik Šapca i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i predsednik opštine Paraćin i potpredsednik Demokratske stranke Saša Paunović gotovo sigurno izlaze na predstojeće lokalne izbore. Oni su te odluke već doneli, a u petak uveče hteli su da čuju šta mi o tome mislimo, rekli su juče našem listu pojedini učesnici sastanka. Sastanak sa čelnicima dvadesetak gradskih i opštinskih odbora DS inicirali su upravo Zelenović i Paunović.

Istovetan sastanak Zelenović i Paunović, saznaje naš list, prekjuče su imali i sa predstavnicima beogradskih odbora DS. Prema poslednjim informacijama, njih dvojica su na sastanku u Beogradu dobili podršku demokrata da na lokalnim izborima u Paraćinu i Šapcu sa svojim listama učestvuju kao grupe građana, a ne kao funkcioneri DS i Saveza za Srbiju. Paunović juče nije želeo da komentariše navedena saznanja, ali je najavio da će se o tome zvanično oglasiti u četvrtak.

Naši sagovornici pojašnjavaju da je sastanak sa Zelenovićem i Paunovićem u petak uveče u Kragujevcu bio konsultativnog karaktera, da su njih dvojica želela da čuju mišljenje predstavnika DS, ali i da obrazlože razloge zbog kojih su odlučili da učestvuju na izborima u Šapcu i Paraćinu. Obojica su, prenose učesnici skupa u Kragujevcu, navela da bi, ukoliko predaju vlast Srpskoj naprednoj stranci u Šapcu i Paraćinu, mnoge svoje bliske saradnike u tim mestima, koji su se u minulim godinama žestoko odupirali pritiscima i nameštenim aferama SNS-a, prepustili naprednjačkom gnevu i osveti.

Isticali su i da su do skora imali obećanje čelnika Saveza za Srbiju da će Šabac i Paraćin da budu izuzeti iz bojkota predstojećih izbora u Srbiji, te da se situacija u poslednje vreme promenila i da u SZS-u insistiraju na bojkotu izbora na svim nivoima i u svim sredinama, čime se „svesno žrtvuju demokratske vlasti“ u ta dva grada.

„SANDOKAN PRED VRATIMA“
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je juče da je situacija u tom gradu takva da je „Sandokan pred vratima“, odnosno da je Srpska napredna stranka odlučila da Šabac treba da preuzme Milan Ostojić – Sandokan, čime je „SNS u Šapcu postao politička grupa njegove šabačke grupe“, navodi se u saopštenju Gradske uprave Šabac.

 

Autor Z. Radovanović

 

Izvor Danas, 10. februar 2020.

 

MARKO BASTAĆ ZBUNIO SVE SVOJIM SNIMCIMA
Predsednik opštine Stari grad i funkcioner Stranke slobode i pravde Marko Bastać objavio je i treći video na Tviteru. Na snimku se jasno čuje i vidi, da je Bastać rekao da samo “u Starom gradu može da pobedi SNS”. Time je još više zbunio i poziciju i opoziciju jer ova rečenica može biti protumačena kao znak da izlazi na izbore.

U prethodnom snimku je rekao kako nikada nije potpisao Sporazum sa narodom.

Niti da je glasao za Deklaraciju o bojkotu.

Prvi snimak je izazvao različite komentara, da Bastać želi da poruči da zbog toga što nije potpisao Sporazum sa narodom može da izađe na lokalne izbore, zatim da je to “omaž za Šabac”, a pojedini su “podsetili” da Dragan Đilas, čiji je Bastać funkcioner, jeste potpisao Sporazum sa narodom.

Posle drugog snimka, jedni su potvrdili ono što su već mislili, a drugi su postali smo još zbunjeniji, a posle trećeg snimka se pitamo šta Bastać zaista želi da nam poruči.

 

Naslovna fotografija: Medija centar Beograd

 

Izvor Srbija danas, 11. februar 2020.