Епископски савет након састанка са Марковићем: Протести се настављају

”Саопштавамо да ни на који начин нису престали разлози због којих су скоро два месеца стотине хиљада људи на улицама црногорских градова и шире”

Епископски савет Српске православне цркве у Црној Гори саопштио је данас после разговора са црногорским премијером Душком Марковићем да нису отклоњени разлози за протестне литије и да ће још усрдније наставити борбу за промене спорног Закона о вероисповести.

„Осећајући одговорност пред народом који молитвено и достојанствено брани своје светиње, образ и част Црне Горе, саопштавамо да ни на који начин нису престали разлози због којих су скоро два месеца стотине хиљада људи на улицама црногорских градова и шире”, саопштено је из Епископског савета СПЦ у Црној Гори.

Епископи су поздравили напоре да се покуша да се кроз стручан дијалог дође до решења, пишу Вијести а преноси Танјуг.

„Настављамо нашу борбу још усрдније и бројније до коначне промене дискриминаторних и неуставних одредби закона усмерених против Православне цркве у Црној Гори. Благодаримо народу на вери, стрпљењу и упорности и молимо све да наставимо с нашим литијама задржавајући њихов молитвени, хришћански и благословени дух лишен свих страначких, политичких и националних разлика”, наводи се у саопштењу Епископског савета СПЦ.

 

Фото: Влада Црне Горе

 

Извор Политика, 15. фебруар 2019.