Veličanstvena noć u Podgorici: Mitropolit Onufrije predvodio litiju

Mitropolit Onufrije doputovao je iz Amana u pratnji mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija kako bi podržao vernike u Crnoj Gori

Njegovo Blaženstvo Mitropolit kijevski i sve Ukrajine g. Onufrije doputovao je večeras u posetu Mitropoliji crnogorsko-primorskoj. Pred podgoričkim Sabornim hramom Hristovog Vaskrsenja dočekali su ga sveštenstvo, monaštvo i verni narod.

Nakon doksologije i molebana Presvetoj Bogorodici, Mitropolit kijevski i sve Ukrajine g. Onufrije i Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije krenuli su ispred sabornog hrama pred nekoliko desetina hiljada vjernika koji učestvuju u večerašnjoj litiji podgoričkim ulicama.

UŽIVO PODGORICA, četvrtak 27.02.2020 Litiju predvode mitropoliti ukrajinski i crnogorsko-primorski Onufrije i Amfilohije!

Geplaatst door Objektiv Story op Donderdag 27 februari 2020

UŽIVO PODGORICA, četvrtak 27.02.2020 Litiju predvode mitropoliti ukrajinski i crnogorsko-primorski Onufrije i Amfilohije!

Geplaatst door Objektiv Story op Donderdag 27 februari 2020

APLAUZ ZA KIJEVSKOG MITROPOLITA
Mitropolit kijevski i cele Ukrajine Onufrije doputovao je danas u Podgoricu gde prisustvuje molebanu i litiji. Više desetina hiljada vernika u Podgorici dočekali su večeras mitropolita Onfurija, a kada je stupio ispred hrama, kroz Podgoricu je odjeknuo aplauz. Mitropolit Onufrije doputovao je iz Amana u pratnji mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija kako bi podržao vernike u Crnoj Gori u borbi protiv zakona o slobodi veroispovesti.

Blaženneйšiй Mitropolit Onufriй v Podgorice, Černogoriя.

Blaženneйšiй Mitropolit Kievskiй i vseя Ukrainы Onufriй pribыl v Černogoriю, čtobы prinяtь učastie v prazdnovanii dnя pamяti prepodobnogo Simeona Mirotočivogo i molitvenno podderžatь pravoslavnыh veruющih эtoй stranы v složnoe vremя ispыtaniй.

Geplaatst door Soюz Pravoslavnыh Žurnalistov – SPŽ op Donderdag 27 februari 2020

 

POLICAJAC ZVONKO PODRŽAO UČESNIKE LITIJE
Policajac Zvonko M. Radenović poslao je podršku učesnicima litije u Podgorici. Predrag Mitrović čiji je policajac tetak podelio je fotografiju na Fejsbuku na kojoj se vidi kako njih dvojica sa stisnuta tri prsta poslali poruku – Ne damo svetinje!

 

Naslovna fotografija: B. Musić/mitropolija.com

 

Izvor Večernje novosti, 27. februar 2020.