Курти се извињава што таксе нису делимично укинуте

Курти је нагласио да није успео да убеди владајућег партнера ДСК да делимично буду укинуте таксе на робу из централне Србије

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти извинио се данас путем Фејсбука грађанима јер још није делимично укинуо таксу на робу и сировине из централне Србије, јавља Танјуг.

Курти је нагласио да није успео да убеди владајућег партнера ДСК да делимично буду укинуте таксе на робу из централне Србије и поновио да је реципроцитет права мера којом би требало делимично заменити таксу, преноси Косово онлајн.

Курти је, такође, упутио извињење и због тога што се на јучерашњој седници Скупштине Косова није придржавао упутства о физичкој удаљености већој од једног метра, због коронавируса.

СКУПШТИНА УСВОЈИЛА РЕЗОЛУЦИЈУ О РАЗГОВОРИМА СА БЕОГРАДОМ
Са 57 гласова „за” и 5 уздржаних, Скупштина тзв. Косова усвојила је резолуцију о разговорима са Београдом. Након седнице о усвајању другог читања буџета за 2020. годину, на предлог шефа посланичке групе ДСК-а, Арбена Гашија, резолуција о разговорима са Београдом уведена је као прва тачка седнице, преноси РТК 2.

Усвојеном резолуцијом Скупштина овлашћује Владу тзв. Косова да, како је наведено, „води разговоре са Србијом и постигне међусобно признавање Косова и Србије гарантовањем територијалног интегритета Косова”, јавља Танјуг. Опозиција није била присутна у расправи.

 

Насловна фотографија: EPA

 

Извор Политика, 15. март 2020.