Njujork tajms: Rusija zbog sankcija pripremljenija za krizu od Zapada

„Rusija i njena vlada su se pod sankcijama potpuno adaptirale na izolaciju i spremnije su zato za potrese koji su se obrušili na svetsku ekonomiju“

Rusija je – zato što je pod pritiskom zapadnih sankcija bila prinuđena da poslednjih godina prestroji svoju ekonomiju – spremnija od mnogih drugih zemalja za ekonomske potrese koji stižu sa pandemijom virusa korona. Ovu procenu nije objavio niko u Rusiji, već prilično rusofobski orijentisani vodeći antitrampovski dnevni list američkih liberala-globalista Njujork tajms.

Njujorški list podseća da su Sjedinjene Države i Evropska unija zatvorile ruskim kompanijama vrata zapadnih banaka, ali ih nisu slomile. Vladimir Putin i njegovi ministri su čak uspeli da pripreme svoju zemlju za velike potrese u globalnoj ekonomiji koji, evo, počinju u martu 2020.

Njujork tajms navodi: „Rusija ne samo da nije na ivici kraha, nego u krizu ulazi sa velikim finansijskim rezervama. Njene velike kompanije faktički uopšte nisu zadužene, a zemlja je potpuno obezbeđena svojom hranom. Rusija i njena vlada su se pod sankcijama potpuno adaptirale na izolaciju i spremnije su zato za potrese koji su se obrušili na svetsku ekonomiju“. List konstatuje da je Rusija pripremljenija od Zapada koji joj je uveo sankcije i još joj „zalupio vrata svojih banaka“.

 

Naslovna fotografija: Andrey Rudakov/Bloomberg

 

Izvor Fakti, 21. mart 2020.

Pratite nas na YouTube-u