Зграда Московског кремља

Кремљ: Апел Србије за помоћ неће остати без одговора

„Нема сумње да та молба неће остати без одговора, поготову што је реч о важној, савезничкој и братској земљи“, истакао је Песков

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да молба за помоћ Русије, која је стигла из Београда, неће остати без одговора. „Нисам у потпуности упознат са тиме да ли је стигла молба из Србије за помоћ. Било како било, нема сумње да та молба неће остати без одговора, поготову што је реч о важној, савезничкој и братској земљи“, истакао је Песков.

Подсетимо, Влада Србије одлучила је на јучерашњој седници да због ситуације изазване коронавирусом затражи помоћ од Русије. Србија је тражила конкретну помоћ у оквиру споразума о сарадњи Србије и Русије у ванредним ситуацијама. Званичан предлог је поднело Министарство унутрашњих послова.

Претходно је о томе говорио и министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, који је у разговору са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем нагласио да ће Русија, као и увек, помоћи Србији у набавци додатне медицинске опреме која би била неопходна у случају наглог пораста броја оболелих.

 

Више о вирусу COVID-19 прочитајте ОВДЕ

 

Насловна фотографија: Reuters

 

Извор Спутњик, 27. март 2020.