Трамп захвалио Русији на „великој медицинској помоћи“

„Кина нам је послала нешто, то је било одлично. Русија нам је послала веома велики авион пун медицинског материјала, што је било веома лепо“

Амерички предсједник Доналд Трамп тврди да је Русија послала Сједињеним Америчким Државама „велики авион са санитетским материјалом“.

„Мислим да ћемо на крају постати јачи. Много смо научили. Морам рећи да имамо одличне односе са многим земљама. Кина нам је послала нешто, то је било одлично. Русија нам је послала веома велики авион пун медицинског материјала, што је било веома лијепо. Друге државе су нам послале много. Био сам пријатно изненађен“, изјавио је амерички лидер говорећи на конференцији за штампу о вирусу корона у Бијелој кући.

Међутим, Трамп није навео никакве детаље у вези са тим. У понедељак је Трамп разговарао телефоном са руским колегом Владимиром Путином, са којим је, између осталог, разговарао о ширењу вируса корона у свијету. Сједињене Америчке Државе су на првом мјесту у свијету по броју заражених. Према последњим подацима тамо је идентификовано више од 164 хиљада пацијената са COVID-19, од којих је умрло више од три хиљаде људи.

 

Више о вирусу COVID-19 прочитајте ОВДЕ.

 

Насловна фотографија: AP

 

Извор ИН4С, 31. март 2020.