Државни секретар Бранислав Блажић преминуо због коронавируса

Он је иначе пореклом из Кикинде, града који је једно од жаришта епидемије коронавируса у Србији, али већ годинама живи и ради у Београду

Државни секретар у Министарству животне средине Србије Бранислав Блажић (63), који је био позитиван на коронавирус, преминуо је данас, јављају медији. Он је иначе пореклом из Кикинде, града који је једно од жаришта епидемије коронавируса у Србији, али већ годинама живи и ради у Београду.

„Са великим жаљењем обавештавамо јавност да је наш цењени и драги колега државни секретар др Бранислав Блажић преминуо после краће болести”, саопштило је Министарство заштите животне средине.

МИНИСТАРСТВО: ИЗГУБИЛИ СМО ВЕЛИКОГ ЧОВЕКА И СТРУЧЊАКА
Министарство заштите животне средине саопштило је да је у Београду после краће болести преминуо Бранислав Блажић, државни секретар у Министарству заштите животне средине.

„Његовим изненадним одласком изгубили смо искреног борца за добробит нашег друштва и човека који је дао велики људски и професионални допринос борби за здраву животну средину Србије”, саопштило је Министарство, преноси Танјуг.

Министарство наводи да ће Блажић остати упамћен по богатој професионалној и политичкој каријери и дужностима које је обављао, од хирурга и начелника Хитне службе у Кикинди, председника општине Кикинда, посланика у Скупштини АП Војводине и Народне скупштине Републике Србије, министра заштите животне средине од 1998-2000 године, председника Одбора за заштиту животне средине скупштине Србије до држаног секретара у Министарству заштите животне средине.

„Одласком др Блажића, Министарство заштите животне средине и цела Србија изгубили су великог човека и драгоценог стручњака и професионалца”, наводи се у саопштењу.

 

Више о вирусу COVID-19 прочитајте ОВДЕ

 

Насловна фотографија: Снимак екрана/Јутјуб

 

Извор Политика, 01. април 2020.