Вили Вимер: Није чудо што људи са великом сумњом гледају на вирус

Гордон Браун је недавно позвао на успостављање светске владе за COVID-19. Није ни чудо што добро упућени савременици на све гледају са великом сумњом

Гуам је довољно далеко да би нас забрињавао у овим болним данима. Гуам нам је био ближи пре нешто више од стотину година, што показује и олупина брода немачке царске морнарице у луци Гуам. Данас Гуам има функцију америчког позадинског носача авиона, са којег се практично контролишу велики делови азијског копна. Овај значај Гуама тренутно подвлачи чињеница да амерички носач авиона „Теодор Рузвелт“ и са њим повезане борбене групе носача, журно грабе пловећи пут Гуама.

Према извештајима међународне штампе, невидљиви непријатељ зван “COVID-19”, већ је проузроковао болести у посадама америчке борбене групе и питање је времена када ће на дневни ред доћи употреба једног од америчких “поморских драгуља” за стварање окоснице америчке глобалне моћи у временима глобалне епидемије. Брзина којом се куга шири у Сједињеним Државама, утиче на брзину постизања готовости борбених група авиона што је итекако значајно, и што се не сме потцењивати глобално, као ни за државе савезнице. Јер, нису важне не само за Сједињене Државе.

Острво Гуам је с друге стране света за нас и из оправданих разлога. Имамо бескрајне расправе о економском утицају COVID-19 и последицама смртоносне куге. Такозвана “кинеска пандемија” коју је тако назвао председник Трамп, могла би нас сустићи брже него што бисмо желели. Да ли суштински развој зависи од тога на шта тренутно усмеравамо све снаге наших влада како бисмо се одбранили од ове „куге де-глобализације“? Да ли се, поводом „COVID-19“, заиста, бавимо суштином?

Може ли се очекивати да ће се, вероватно, и пред судом захтевати накнада штете од три билиона долара против кинеске владе јер се већ сада тиме баве америчке адвокатске фирме? Као што можете прочитати, одговарајуће адвокатске фирме су веома близу једног и другог америчког политичког кампа. Председник Трамп већ је показао велику тољагу против Кине на својој “конференцији за новинаре “COVID-19”, 17. марта 2020., када је говорио о “кинеској епидемији”. То је покушај враћања кривице Кинезима за америчку испоруку смртоносног вируса у Вухан. Тако, Вухан има потенцијал за глобална сукобљавања, чији се утицај не може преценити.

Узгред, такође, у правцу реалнијег размишљања, посебно, у временима док свет тренутно пати, треба да будемо свесни да је нуклеарна деструктивна снага која долази из одговарајуће опремљене подморнице, довољна да учини свет неприкладним за живот. До сада нико није могао да одговори на питање чиме се бавимо у условима „COVID-19“? Да ли је то вирус који се јавља природним путем? Да ли овај вирус долази из једне од органских лабораторија и има карактер оружја?

Да ли је вирус мутирао у Вухану? Доајен модерне биотехнологије, бечки професор Хенрих Волхмајер неуморно истиче нешто посебно о Вухану. Најзад, Вухан није само први град на свету који је у потпуности одређен најновијом 5Г технологијом. Ова технологија би могла изазвати мутације у организму због свог зрачења. Да ствар буде још гора, дигитализација је додала да ефекти нису испитивани током много година теренских тестова, у складу са међународним стандардима за увођење велике нове технологије.

Коначно, поставља се питање које би могло бити „пресудно за рат“: да ли су околности на јесен прошле године свесно или немарно коришћене на глобалним војним такмичењима у Вухану за ширење вируса у облику којим се шири глобално? Одговори на ова питања требало би да буду предуслов за ефикасне стратегије за борбу против свих опасности.

Да бисте могли да утврдите да је болест смртоносна не морате да гледате сувише далеко. Погледајте како изгледају суседне земље, постављајте питања која је потребно решити у нашем заједничком интересу. На крају, није ли Швајцарска мобилисала целу медицинску службу својих оружаних снага и не показује ли та мера озбиљност ситуације!? У ове аранжмане уграђен је међународно познати Еј-Би-Си институт у Шпицу, који је ових дана „милитаризован“.

Врхунски руководиоци хемијско-индустријског комплекса из већег подручја Базела ових дана окупљени су у Шпицу, Швајцарска, а то јасно говори једно. Да је све то резулат одговарајућих вежби из 2012/2013, које су такође изведене у другим европским земљама. Код нас у Немачкој, резултати су, без последица, нестали у фијокама у време пре Јенса Шпана.

Одговори на ова питања треба да стигну од СЗО, Светске здравствене организације Уједињених нација. Али, тамо нису одговорне државе. СЗО је англосаксонски пројекат глобалних милијардера који диктирају да ова међународна организација спроводи њихове глобалне идеје. У мери у којој Уједињене нације нису успеле, или су се лоше одиграле улогу у очувању мира, њихове под-организације, као што је СЗО, постале су пуко оруђе светског поретка у интересу тих глобалних милијардера. У том поретку националну државу би требало заменити Новим светским поретком невладиних организација.

Прошле недеље, вести Би-Би-Си-ја су објавиле да је бивши британски премијер Гордон Браун позвао на успостављање светске владе за “COVID-19”. Није чудо што бројни и добро упућени савременици на све гледају са великом сумњом. Хмм! „COVID-19“ нуди простор, не само да државе ограничавају права људи. За друге је то стање среће што је толико националних држава и њихових инструмената од општег интереса, сачувано да се борба против смртоносне болести уопште може водити.

 

Више о вирусу COVID-19 прочитајте ОВДЕ

 

Вили Вимер је био државни секретар у Министарству одбране у Влади Хелмута Кола, посланик Бундестага, потпредседник парламентарне скупштине ОЕБС

 

Насловна фотографија: contra-magazin.com

 

Извор Факти, 31. март 2020.