Ђурић: Скупштина Србије да размотри да ли Шлезвиг-Холштајн припада Немачкој

„Не искључујемо могућност да Скупштина Србије у једном тренутку отвори дебату о Шлезвиг-Холштајну или некој другој немачкој покрајини”

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је, коментаришући расправу у парламенту Немачке, да Косово није било чија колонија, већ неотуђиви део територије Србије.

“Захвални смо посланицима Бундестага на испољеном интересовању за стање у нашој јужној покрајини и не искључујемо могућност да Скупштина Србије у једном тренутку отвори дебату о Шлезвиг-Холштајну или некој другој немачкој покрајини”, навео је Ђурић у писаној изјави.

Додао је да Србија “у потпуности прихвата” став званичника Немачке да не треба разматрати питање размене територија Србије и Косова, јер је, како је навео, цело Косово по Резолуцији 1244 СБ УН и Уставу Србије “интегрални део српске државне територије”. “Разговори о решавању проблема у нашој јужној покрајини могу се водити једино уз уважавање ове чињенице”, навео је Ђурић.

Медији су пренели да је на данашњој седници немачког парламента дошло до бурне расправе о Косову, пре свега о улози Немачке, поводом продужења мандата војницима те земље у саставу Кфора.

 

Насловна фотографија: Танјуг/Зоран Жестић

 

Извор Бета/Н1, 14. мај 2020.