Dodik rekao da prisluškuje opoziciju, pa istakao da je reč o šali

„To je ono što bi oni u opoziciji nazvali performansom, ili što bi se u običnom narodu nazvalo zezanjem”, rekao je Dodik. Opozicija najavljuje tužbu

U žestokoj polemici sa članovima opozicionih partija SDS i PDP, član predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da zna sve što oni misle, jer ih prisluškuje. Dodik je na sednici Narodne Skupštine Republike Srpske rekao i da nema vlasti koja ne sluša opoziciju, kao i to da na to ima pravo, prenosi Tanjug.

„Ja razumem političku borbu, ja sam bio u opoziciji. Ti nisi ni izabran i već si eks-gradonačelnik. Ne možeš ni proći u svojoj partiji, a ne kod naroda. Ni tvoja partija ne želi da te kandiduje, pitaj ove iz SDS-a, ja im slušam telefone i znam. Svi su protiv tebe”, rekao je Dodik pokazujući na Nebojšu Vukanovića iz SDS-a.

NAKNADNO POJAŠNjENjE
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da je njegova izjava o navodnom prisluškivanju opozicije nije bila ozbiljna. To je, kako je danas kazao, oslikavalo deo odnosa u samoj skupštini, jer, primetio je, „naravno da onaj koji prisluškuje to ne oglašava i ne saopštava javno”.

„To je ono što bi oni u opoziciji nazvali performansom, ili što bi se u običnom narodu nazvalo zezanjem”, rekao je Dodik, prenela je sarajevska N1, prenosi Tanjug.

 

Izvor Politika, 21. maj 2020.

 

OPOZICIJA U RS NAJAVLjUJE TUŽBU PROTIV DODIKA
Predstavnici opozicionih stranaka u Republici Srpskoj najavili su da će podneti krivičnu prijavu i tužbu protiv srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika posle njegovog javnog priznanja da prisluškuje opozicione poslanike. Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović najavio je da će ova stranka uputiti tužbu protiv Dodika i svih onih koji nelegalno prisluškuju narodne poslanike, a podnošenje krivične prijave protiv Dodika najavila je i Partija demokratskog progresa (PDP).

Šarović je ocenio da je to nezabeležen slučaj.

„To što se sinoć dogodilo u Narodnoj skupštini Republike Srpske je dramatičan pečat jučerašnjeg zasedanja. Član Predsedništva BiH je u zvaničnoj instituciji dao priznanje da prisluškuje opoziciju. Čak se javno obratio i ministru unutrašnjih poslova po tom pitanju”, naglasio je predsednik SDS-a, prenosi Beta.

Šarović ističe da je došlo vreme da sa funkcija odu oni koji varaju, sistemski kradu i nemaju šta da ponude.

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Izvor Politika, 21. maj 2020.