Додик рекао да прислушкује опозицију, па истакао да је реч о шали

„То је оно што би они у опозицији назвали перформансом, или што би се у обичном народу назвало зезањем”, рекао је Додик. Опозиција најављује тужбу

У жестокој полемици са члановима опозиционих партија СДС и ПДП, члан председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик рекао је да зна све што они мисле, јер их прислушкује. Додик је на седници Народне Скупштине Републике Српске рекао и да нема власти која не слуша опозицију, као и то да на то има право, преноси Танјуг.

„Ја разумем политичку борбу, ја сам био у опозицији. Ти ниси ни изабран и већ си екс-градоначелник. Не можеш ни проћи у својој партији, а не код народа. Ни твоја партија не жели да те кандидује, питај ове из СДС-а, ја им слушам телефоне и знам. Сви су против тебе”, рекао је Додик показујући на Небојшу Вукановића из СДС-а.

НАКНАДНО ПОЈАШЊЕЊЕ
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик каже да је његова изјава о наводном прислушкивању опозиције није била озбиљна. То је, како је данас казао, осликавало део односа у самој скупштини, јер, приметио је, „наравно да онај који прислушкује то не оглашава и не саопштава јавно”.

„То је оно што би они у опозицији назвали перформансом, или што би се у обичном народу назвало зезањем”, рекао је Додик, пренела је сарајевска Н1, преноси Танјуг.

 

Извор Политика, 21. мај 2020.

 

ОПОЗИЦИЈА У РС НАЈАВЉУЈЕ ТУЖБУ ПРОТИВ ДОДИКА
Представници опозиционих странака у Републици Српској најавили су да ће поднети кривичну пријаву и тужбу против српског члана Председништва БиХ Милорада Додика после његовог јавног признања да прислушкује опозиционе посланике. Председник Српске демократске странке (СДС) Мирко Шаровић најавио је да ће ова странка упутити тужбу против Додика и свих оних који нелегално прислушкују народне посланике, а подношење кривичне пријаве против Додика најавила је и Партија демократског прогреса (ПДП).

Шаровић је оценио да је то незабележен случај.

„То што се синоћ догодило у Народној скупштини Републике Српске је драматичан печат јучерашњег заседања. Члан Председништва БиХ је у званичној институцији дао признање да прислушкује опозицију. Чак се јавно обратио и министру унутрашњих послова по том питању”, нагласио је председник СДС-а, преноси Бета.

Шаровић истиче да је дошло време да са функција оду они који варају, системски краду и немају шта да понуде.

 

Насловна фотографија: Танјуг/Драган Кујунџић

 

Извор Политика, 21. мај 2020.