Споменик Милошу Обилићу у Грачаници (Фото: Радомир Јовановић/Нови Стандард)

Бугајски: Не буде ли притиска на Србију, вечно ће се преговарати о Косову

Бугајски је за рекао да ће бити нанета штета Косову уколико дође до поделе ставова ЕУ и САД, али и оценио да је свакако пут Косова чланство у Европској унији

Амерички политички аналитичар и експерт за Балкан Јануш Бугајски сматра да администрација председника Доналда Трампа жели брже решење за Косово, преноси РТК. Бугајски је за РТК рекао да ће бити нанета штета Косову уколико дође до поделе ставова ЕУ и САД, али и оценио да је свакако пут Косова чланство у Европској унији.

„Било која влада, Самоопредељења или ДСК, поручује да неће прихватити дирање у територију Косова и да ће затражити признање Косова од стране Србије“, рекао је он и оценио да ће, „ако не буде притиска на Србију, бити бесконачних преговора“.

Према његовим речима, администрација председника Трампа жели брже решење за Косово. Бугајски је коментарисао и актуелну политичку сцену и поручио да би одлуку Уставног суда о декрету, којим је косовски председник Хашим Тачи дао мандат за формирање владе функционеру ДСК Авдулаху Хотију, каква год она била, требало сви да прихвате и да је поштују.

 

Насловна фотографија: Радомир Јовановић/Нови Стандард

 

Извор Спутњик, 28. мај 2020.