Slobodan Stojičević: Gubimo suverenitet i sami to finansiramo

U 21. epizodi emisije Dijalog razgovarali smo sa Slobodanom Stojičevićem, publicistom i prevodiocem, autorom knjige „Mrežni rat protiv Srba"

Šta je to mrežni rat i kako se on vodi? Da li hrvatska država finansira srpske teologe i zbog čega? Zašto je Crkva jedna od primarnih meta mrežnog rata? Šta je to informacioni suverenitet? Može li Srbija da ima suveren medijski i informacioni prostor? Kako kompanija SBB kontroliše najveći deo optičke mreže u Srbiji i da li to ugrožava našu nacionalnu bezbednost? Zbog čega Ana Brnabić najavljuje da će Srbija preneti sve podatke na servere američke kompanije Orakl Korporejšn? Koja je uloga nevladinih organizacija u političkom životu jedne zemlje? Šta je „Evropski konvent” i koja je uloga te nevladine organizacije? Šta je cilj ustavnih promena u Rusiji?

O ovim i drugim pitanjima u 21. epizodi emisije Dijalog razgovarali smo sa Slobodanom Stojičevićem, publicistom i prevodiocem, autorom knjige „Mrežni rat protiv Srba”. Za više sličnih sadržaja, pratite naš kanal na Jutjubu i našu Fejsbuk stranicu.

 

NAPOMENA: PROBLEMI SA ZVUKOM ĆE BITI REŠENI U SLEDEĆOJ EMISIJI