Opozicija probila u zgradu Opštine u Budvi, Amfilohije u policiji

Sa mitropolitom su u policiju došla i dva advokata. Jedan od njih je Dragan Šoć, član Ekspertskog tima Mitropolije crnogorsko-primorske za pregovore sa Vladom Crne Gore

Lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je iz Budve pomoćniku Sektora za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Zoranu Lazoviću, direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću i predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da se ne igraju sa budućnošću Crne Gore:

– Prešla se crvena zona, branićemo se. Niko ne sme više prstom da takne građane Crne Gore – kazao je Bečić. On je sa poslanicima i odbornicima demokrata u Budvi, u kabinetu predsednika SO Budva Krsta Radovića.

Ispred zgrade opštine okupljen je veliki broj građana koji pored ostalog uzvikuju – Ustala je Crna Gora, opština se branit mora. Jutros su u Budvi izbili incidenti, tuča koja je nastala nakon što je novoizabrana vlast prekršila dogovor (DPS, Crnogorska) da ni jedna strana “dve vlasti” ne ulazi u zgradu opštine.

Razgovori su trebali biti nastavljeni u 10 sati, ali su ranije u opštinu Budva došli v. d. predsednika opštine Vladimir Bulatović i v. d. predsednika SO Snežana Kuč. Čelnici Budve koji su izabrani nakon izbora 2016.godine, nakon ulaska Bulatovića i Kuč, takođe su došli na svoja radna mesta.

Carević je ušao je u svoj kabinet i seo u svoju fotelju. Vladimir Bulatović kojeg je nedavno nova opštinska većina izabrala za vršioca dužnosti predsednika Opštine Budva je Careviću rekao da napusti kabinet što je ovaj odbio. U kabinetu predsednika Opštine Budva Marka Carevića u toku je kolegijum, na kome prisustvuju svi predstavnici političkih partija.

RADOVIĆ: SA RADNIH MESTA NAS NEĆE ISTERATI, SEM DA NAS UBIJU
Predsednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović kazao je da su čelnici opštine na svojim radnim mestima.

– Prevaranti, lopovi, lupeži odavde nas neće isterati već da nas ubiju, poručio je Radović.

JOVANOVIĆ – ONI KOJI SU SRUŠILI DIJALOG ODGOVORNI ZA BUDUĆA DEŠAVANjA U BUDVI
Načelnik službe predsednika Opštine Budva Nikola Jovanović kazao je oni koji su srušili dijalog odgovorni su za buduća dešavanja.

– Nakon što je suprotna strana srušila dijalog, brutalno obmanjujući javnost i kršeći dogovoreno, na jasan način gurnula je prst u oko međunarodnoj zajednici koja je pozvala na smirivanje tenzija. Nećemo dozvoliti da se ugrožava opštinska imovina od strane onih koji nezakonito pokušavaju da uzurpiraju javne funkcije. Mi smo jedini legitimno i legalno izabrani predstavnici naroda, zbog čega smo se vratili na svoja radna mesta i nastavljamo da radimo u interesu naroda. Oni koji su srušili dijalog preuzimaju punu odgovornost za buduća dešavanja. Mi smo tu i učinićemo sve da ih sprečimo – kazao je Jovanović.

 

Autor B. Dabić

 

Izvor Večernje novosti, 22. jun 2020.

 

MITROPOLIT AMFILOHIJE U POLICIJI
Zaoštrava se situacija u podeljenoj Crnoj Gori. Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, upravo je ušao u zgradu Centra bezbednosti u Podgorici. On se tako odazvao na poziv policije koji mu je uručen sinoć, posle litije u Podgorici.

Sa mitropolitom su u policiju došla i dva advokata. Jedan od njih je Dragan Šoć, član Ekspertskog tima Mitropolije crnogorsko-primorske za pregovore sa Vladom Crne Gore o Zakonu o slobodi veroispovesti.

 

Naslovna fotografija: mitropolija.com

 

Izvor Večernje novosti, 22. jun 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u