Pupovac najavio da će SDSS podržati novu Plenkovićevu vladu

„Predsedništvo SDSS-a je ovlastilo trojicu svojih novoizabranih zastupnika da daju potpis Andreju Plenkoviću za sastav nove vlade”, izjavio je Pupovac

Samostalna demokratska srpska stranka podržaće novu vladu Andreja Plenkovića, najavio je predsednik stranke Milorad Pupovac nakon sednice partijskog predsedništva. Milorad Pupovac je rekao da je Predsedništvo stranke odluku da podrži novu hrvatsku vladu donelo za manje od 15 minuta.

“Predsedništvo SDSS-a je ovlastilo trojicu svojih novoizabranih zastupnika da daju potpis Andreju Plenkoviću za sastav nove vlade”, izjavio je Pupovac nakon sednice stranačkog predsedništva.

Nije odgovorio novinarima na pitanje da li će i sam biti član buduće vlade, ali je poručio da ‘manjinci’ žele biti ravnopravni partneri u izvršnoj vlasti. Istakao je da se na sednici predsedništva stranke razgovaralo i o načinu participacije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti.

“Imamo različite ideje i njih ćemo raspraviti danas popodne s kolegama iz Kluba zastupnika nacionalnih manjina kao i s preostala dva partnera, HNS-om i Reformistima s kojima smo dosad razgovarali o pitanjima političke participacije u Vladi i programu Vlade”, objasnio je Pupovac.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor Slobodna Dalmacija/RTS, 07. jul 2020.