Patrijarh primio predstavnike Pokreta za odbranu KiM

Predstavnici pokreta su zahvalili patrijarhu za odlučan stav SPC po pitanju svih problema koji se tiču statusa južne srpske pokrajine

Predstavnici Pokreta za odbranu Kosova i Metohije predstavili su Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom g. Irineju program delovanja i aktivnosti u cilju očuvanja južne srpske pokrajine Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije. Oni su zahvalili Patrijarhu srpskom za odlučan stav Srpske Pravoslavne Crkve po pitanju svih problema koji se tiču kako dovođenja u pitanje statusa ove južne srpske Pokrajine, tako i po pitanju opstanka srpskog pravoslavnog naroda i njegovih svetinja u toj Pokrajini.

Patrijarh srpski g. Irinej je predstavnicima ovog Pokreta poručio da se mora voditi računa da svi društveni i politički činioci budu ujedinjeni i jedinstveni kada je reč o odbrani srpskih nacionalnih interesa.

Prijemu su prisustvovali general Božidar Delić; profesor dr Slobodan Samardžić; profesor dr Bogoljub Šijaković; profesor dr Aleksandar Lipkovski; profesor dr Slobodan Antonić; profesor dr Časlav Koprivica; profesor dr Miloš Ković; i đakon dr Aleksandar Praščević, šef Kabineta Patrijarha srpskog.

 

Naslovna fotografija: spc.rs

 

Izvor spc.rs, 07. avgust 2020.

Pratite nas na YouTube-u