Objavljen snimak trećeg napada na Srbe u Vukovaru u roku od tri dana

Ovo je već treći napad za tri dana u Vukovaru, kako je novinarima rekao predsednik SDSS-a Milorad Pupovac

Četvorica mladih Srba napadnuta su u sredu oko 23 sata u Vukovaru, a na video-snimku napada, koji je dobio hrvatski portal Novosti, vidi se kako nekoliko osoba ulazi u automobil, čini se da ih je najmanje četiri, a nedaleko od njih se nalazi nešto veća grupa mladića.

Dok osobe ulaze u automobil, mladići iz te grupe im se približavaju, okružuju automobil i otvaraju zadnja i prednja vrata, udarajući rukama i nogama one koji su unutra. Iako vozač pokreće automobil, jedan napadač i dalje udara osobu na zadnjem sedištu, sve dok oni ne uspeju da se udalje u automobilu.

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac juče je na konferenciji za medije rekao da je incident poslednji u nizu kontinuiranih organizovanih napada na građane srpske nacionalnosti, prenosi Tanjug. To je već treći napad za tri dana u Vukovaru, kako je novinarima rekao Pupovac.

Prvi napad, kako piše portal Srbi.hr, dogodio se u ponedeljak popodne kada je nekoliko muškaraca presrelo 21-godišnjeg Srbina iz Vukovara, ali je on uspeo da izbegne da bude prebijen.

Drugi napad dogodio se sledeće veče kada su četiri osobe napale 39-godišnjaka i 26-godišnjaka i udarile ih u glavu i telo. Napadnuti muškarci pomoć su potražili u bolnici.

Iz PU Vukovarsko-sremske jutros su saopštili o sinoćnjem napadu na mladiće, ali nisu bili navedeni ni motiv, ni nacionalnost učesnika, dok su poslepodne rekli kako je istraga u toku i da su privedene dve osobe.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor Politika, 28. avgust 2020.