Đukanović: Sa koalicionim partnerima imamo 40 mandata

Dodao je da će sačekati konačne rezultate Državne izborne komisije i da „ono što se definitivno ustanovi za DPS je zakon koji ćemo bezuslovno poštovati“

Lider Demokratske partije socijalista i predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, kazao je da su sa tradicionalnim koalicionim partnerima osvojili ukupno 40 mandata.

“Prebrojano je preko 90 odsto rezultat i DPS je na izborima osvojila oko 145.000 glasova i 30 mandata. Takav rezultat znači da je DPS najjača partija u Crnoj Gori. Još uvijek pristižu rezultati i teško saopštiti što je pouzdana informacija. Sa koalicionim partnerima imamo 40 mandata, borba za većinu poslaničkim mjesta i dalje traje. Ovo je prilika da pored zahvalnosti vama i građanima koji su dali povjerenje našoj partiji, dam podršku svima. Kampanja govori o kvalitetu politike koju DPS vodi u Crnoj Gori”, rekao je Đukanović.

On je dodao da će sačekati konačne rezultate Državne izborne komisije i da “ono što se definitivno ustanovi za DPS je zakon koji ćemo bezuslovno poštovati”.

“DPS je tokom svog ukupnog postojanja na političkoj sceni izgradila profil građanske partije, koja se bori za multietničko društvo i evropski sistem vrijednosti. Mislimo da smo tokom prethodnih godina napravili iskorak, da je Crna Gora postala svetionik na Zapadnom Balkanu i nadam se da će tako ostati i da će Crna Gora ostati stabilna država”.

Kandidatkinja za poslanicu ispred DPS-a, Nela Savković Vukčević ranije je kazala da na osnovu 60 odsto obrađenih listića može da kaže da je DPS osvojio 37.8 odsto i da sa tradicionalnim partnerima mogu da proglase vlast.

“Opozicija kao i uvijek žuri sa rezultatima”, kazala je Savković Vukčević

Štab DPS-a je odlučio da se Savković obrati pojedinačno svim medijima iako su svi novinari u istoj prostoriji. Savković je pozvala građane da strpljivo kući sačekaju rezultate i da je sigurno da će ih DPS voditi u naredne četiri godine.

“Procenat izlaznosti je očekivan i čini mi da je na kraju oko 76 odsto za tu izlaznost smo se spremili i očekujemo pobjedu”. To je u prvom obraćanju javnosti rekao Miloš Nikolić portparol DPS-a za RTCG.

U holu zgrade oko 20.30 sati nije moguće vidjeti nikoga od funkcionera DPS-a, a pola sata nakon zatvaranja biračkih mjesta ispred izbornog štaba DPS-a nema pristalica te partije.

Nikolić je kazao da ko dobije izbore treba da čestita i da vjeruje da će to biti DPS. On je prve rezultate iz izbornog štaba koalicije “Odlučno za Crnu Goru DPS – Milo Đukanović” najavio oko 21 čas.

Nikolić je kazao da žele da saopšte provjerene rezultate. Pola sata nakon zatvaranja biračkih mjesta ispred izbornog štaba DPS-a nema pristalica te partije.

 

Autori Marija Mirjačić i Dušan Cicmil

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor Vijesti, 30. avgust 2020.