Krivokapić: Gotovo je prvo poluvreme, drugo će biti još teže

„Najvažnije je da počnemo da pravimo sistem. Ova kula DPS-a se urušava kao Vavilonska kula, i mi imamo obavezu da počnemo da izgrađujemo sistem u kojem se narod pita a političari slušaju“

Zdravko Krivokapić, nosilac liste „Za budućnost Crne Gore”, dan posle izborne pobede rekao je da je prvo poluvreme gotovo da sledi drugo, kako kaže ono teže.

On je najavio formiranje vlade koju će činiti eksperti.

„Nisu do kraja prebrojani rezultati, tako da očekujemo da ćemo do kraja dobiti 42 mandata u novom sazivu skupštine“, rekao je Krivokapić o izbornim rezultatima.

Napomenuo je da je najvažnije da nije bilo incidenata, osim onog u Nikšiću kada je mladić uleteo kolima u masu koja je slavila pobedu.

„Neophodno je da napravimo sistem koji neće zavisi od politike jedne partije i jednog čoveka, sistem koji će raditi na dobrobit svih građana Crne Gore“, rekao je Krivokapić.

Politička korupcija u Crnoj Gori je bila izražena, Krivokapić je istakao da je cilj da se svede na nulu. Nosilac liste „Za budućnost Crne Gore rekao je da nema prostora za trgovinu oko formiranja buduće vlade.

„Pobeda nad DPS-om je bila prvo poluvreme, ovo što sledi je drugo poluvreme koje je teže. Ovde nema prostora za trgovinu, jedino je pošteno da se formira ekspertska vlada, da se političari povuku“, istakao je Krivokapić.

„Najvažnije je da počnemo da pravimo sistem. Ova kula DPS-a se urušava kao Vavilonska kula, i mi imamo obavezu da počnemo da izgrađujemo sistem u kojem se narod pita a političari slušaju“, kaže Krivokapić.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor Politika, 31. avgust 2020.