DPS dovodi hrvatske navijače na miting u nedelju?

Prema saznanjima portala Nacionalist, planirano je da im budu podeljene srpske i crnogorske zastave i da potom budu uključeni u izazivanje incidenata

Kako saznaje Nacionalist iz pouzdanih izvora, Tomislav Sabljo, pripadnik hrvatskih kriminalnih krugova, koji je prije nekoliko dana pušten na slobodu iz jednog od hrvatskih zatvora, dobio je zadatak da regrutuje pripadnike ekstremnih navijačkih grupa (tzv. ultrase) iz Splita i Zagreba, i da u najkraćem roku organizuje njihov odlazak u Crnu Goru.

Oni bi tamo, kako je planirano, dobili srpske i stare crnogorske zastave i ostala prateća obilježja, a potom bi bili uključeni u izazivanje incidenata na etničkoj i vjerskoj osnovi u primorskim gradovima, za koje bi bili optuženi simpatizeri prosrpskih partija, piše Nacionalist.

Takođe, dio ovih lica bi bio upućen u Podgoricu, kao podrška aktivistima Demokratske partije socijalista (DPS) i njoj bliskih komitskih organizacija uoči “patriotskog” skupa najavljenog za 6. septembar.

Inače, kako piše Nacionalist, Sabljo je u kriminalnim krugovima poznat kao veliki ljubitelj luksuznih automobila marke “maserati” i “lamborgini”, a vozila u njegovom vlasništvu imaju uglavnom njemačke registarske oznake. Njegova veza za upućivanje hrvatskih “ultrasa” u Crnu Goru je poznati pripadnik tamošnjih kriminalnih krugova Ivan Delić.

„Ovaj primer pokazuje da rukovodstvu DPS ništa nije strano u očajničkom pokušaju da se nakon debakla na nedeljnim izborima po svaku cenu održi na vlasti. Međutim, crnogorska javnost je momentalno prepoznala ko stoji iza izazivanja navodnih etničkih i verskih incidenata nakon izbora, zbog čega se može oceniti da će i ovaj pokušaj svaljivanja krivice na čelnike pobedničkih opcija za pomenute incidente biti unapred osuđen na propast“, piše Nacionalist.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor IN4S, 03. septembar 2020.

Pratite nas na YouTube-u