Kremlj potvrdio da se Putin izvinio Vučiću zbog objave Zaharove

Vučić je rekao da su se ruski lider Vladimir Putin i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izvinili zbog objave Zaharove, a Peskov je to potvrdio

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da se predsednik Vladimir Putin izvinio predsedniku Aleksandru Vučiću zbog neprimerene objave na Fejsbuku zvaničnog predstavnika Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pišu Ria novosti, rekao je za RTS da su se ruski lider Vladimir Putin i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izvinili zbog objave Zaharove o poseti srpske delegacije Vašingtonu. Peskov je to potvrdio za Ria novosti.

Vučić je rekao da je sa ruskim kolegom imao “odličan telefonski razgovor”.

Preneo je da mu se i predsednik Rusije Vladimir Putin, pored Lavrova, izvinio zbog neprikladnog posta Marije Zaharove na Fejsbuku i da mu je rekao da iza njega ne stoji ruska država i pogotovo ne on lično.

“Putin, a ni ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, mi se nikad nije izvinjavao ni zbog čega, a za ovako nešto obojica su to učinili, a da ja to nisam ni pomenuo”, rekao je Vučić.

 

Naslovna fotografija: REUTERS/Evgenia Novozhenina

 

Izvor Tanjug/RTS, 11. septembar 2020.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na YouTube-u